Image default

Da pandemien brøt ut i mars måned var Varnaveien Mineralvann på flyttefot. Ikke akkurat et ideelt tidspunkt, men heldigvis har det gått bra. Kundene strømmer fortsatt til butikken med det enorme utvalget.

Det er nå i cirka fem uker siden Varnaveien Mineralvann kunne ønske velkommen til sin nye «leskende oase» på Rygge storsenter. Selv om den siste tiden selvfølgelig har bydd på sine utfordringer, så er eier Johnny Arnesen meget fornøyd med oppstarten.

– Vi er rett og slett kjempefornøyde med den første måneden her på senteret. Det er klart at vi fryktet en vanskelig start på grunn av alle tiltakene som ble innført i forbindelse med pandemien, men heldigvis har det gått over all forventning.

Tommel opp
Selv om Arnesen nå har etablert butikken sin på utsiden av selve senteret, så har ikke kundene hatt nevneverdige problemer med å finne den. 

–  Det har vært en jevn tilstrømming av kunder hit helt siden vi åpnet dørene. Selvfølgelig er det mange faste, men vi har den siste tiden også sett mange nye ansikter, noe vi setter stor pris på. Den er spesielt en ting som har endret seg stort etter at vi flyttet hit og det er at fler og fler kommer innom oss for å levere panten sin. Det er de hjertelig velkomne til å fortsette med, smiler innehaveren.

Stolte tradisjoner
I den nye butikken har Arnesen pyntet veggene med gammel bryggerhistorie. Over kassaområdet henger det et kjempestort skilt med logoen Moss Bryggeri, og rundt om på de andre veggene pryder også gamle salgspostere i blikk som minner om at Moss en gang var store på produksjon av både brus og øl. Selv om produksjonen nå er en saga blot, så er distribusjonen av de nevnte artikler vel ivaretatt av Johnny Arnesen og hans ansatte.

– Jeg tror det skal være en god mulighet for så godt som alle til å finne noe man liker i hyllene her hos oss. Vi har nå et bredere utvalg enn noen gang, spesielt når det kommer til øl. Den siste tiden har vi faktisk tatt inn hele 120 ølsorter og mer er på vei. Vi ser spesielt at etterspørselen etter glutenfritt øl har tatt seg veldig opp og vi er stolte over å kunne presentere en meget solid utvalg på akkurat dette området, svarer han.

Lys i tunnelen
Den siste tiden har vi stadig kunnet lese om restauranter som har måttet helle ut mengder av fat med øl på grunn av den spesielle situasjonen som vi nå står oppe i. Selv om Arnesen har hatt en anselig mengde med fat på lager, så har han heldigvis sluppet å gå til såpass drastiske tiltak.

– Vi har blitt reddet av lang holdbarhetsdato, så det har gått veldig bra. Selvfølgelig skulle vi gjerne ha sett at vi hadde fått redusert en god del på beholdningen av fat, men det har jo ikke vært mulig så lenge de fleste restaurantene her i byen har vært lukket. Nå ser det imidlertid ut til at det lysner og at flere igjen velger å åpne dørene, så vi krysser fingrene for at det snart går tilbake til «normalen» igjen.

Savner frivilligheten
Arnesen innrømmer at stengte landegrenser har hjulpet godt på omsetningen i butikken etter oppstarten i mars. For at det virkelig skal bli fart på sakene trenger han imidlertid å få i gang handelen med en spesiell kundegruppe.

– Det er klart at vi merker at idretten er stengt ned. Salg av brus til idrettslagenes kiosker har vært viktig for oss på lik linje med fritidsklubber og kantiner rundt om på bedriftene. Vi får bare håpe at det sakte, men sikkert blir mulig å åpne mer opp for aktivitet utover sommeren. Det tror jeg at vi alle trenger nå, svarer Arnesen.

Føler oss hjemme
Føler du deg trygg på at du har tatt det rette valget ved å flytte butikken til Rygge storsenter?

– Så absolutt. Vi hadde det bra der vi var tidligere også, med mange hyggelige naboer, men tiden var mer enn moden for å prøve ut noe nytt. Vi trengte rett og slett en forandring for å ta det hele et steg videre. Så langt har alt vært bare helt topp. Vi har fått det akkurat slik som vi ønsket oss, avrunder Johnny Arnesen

Tekst Petter Andresen/ Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Drift reklame & design

mortensen

Nordlie Auto har store forventninger til helelektriske Skoda Enyaq iV

mortensen

Et «hemmelig» eldorado for spillere, på Høyda

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy