Image default
Bil

Kia EV6; Den som venter på noe godt…

Selv om Kia EV6 ikke ankommer før om en måned eller to så har Bertel O. Steen opplevd en helt fantastisk forhåndsinteresse. Det skaper selvfølgelig forventinger.

For aller første gang kommer nå Kia med en modell som er bygget som elbil fra bunnen av. Den er bygget på den nye dedikerte elbilplattformen E-GMP som er en forkortelse for Electric Global Modular Platform. Dette muliggjør et flatt gulv som igjen åpner opp for ulike interiøroppsett. Denne bilen representerer bilprodusentens nye designfilosofi og er selvfølgelig fullspekket med moderne teknologi. Det er ikke rart at entusiasmen bobler hos Kia-ansvarlig Christian Os hos Bertel O. Steen i Moss.

– Jeg har vel aldri opplevd en så stor forhåndsinteresse for en bil noen gang som for Kia EV6. Siden salgsperioden startet i vår, har henvendelsene strømmet på. Det ligger allerede mange kontrakter klare i skuffen for å si det slik, forteller Os.

Mange høydepunkter
Da vi ba Os om å komme med noen sentrale fakta i forhold til Kia EV6 kom svaret kjapt.

– Jeg kunne nevnt mye om denne, men jeg skal forsøke å begrense meg. Jeg kan jo starte med å si litt om modellene. Bilen kommer i tre utgaver. Det vil si at det kommer to nå og en i fjerde kvartal neste år. Den rimeligste heter Exclusive og leveres med en motor på 228hk og en rekkevidde på 528 km (WLTP). Den andre heter GT Line og leveres med en motor på 325hk og en rekkevidde på 484km (WLTP). De som vil ha den råeste utgaven må vente til neste år. Da slippes en GT-utgave med hele 585 hk. Bilene er utstyrt med et 800 volts høyhastighets ladesystem som virkelig gir mulighet for rask lading. For eksempel vil det bare ta 18 minutter å lade bilen fra 10 og til 80%. Trenger du strøm for en tur på inntil 100 kilometer vil dette gjøres unna på under fem minutter. 

Kia som produsent er veldig opptatt av bærekraft og derfor vil du finne flere resirkulerte materialer i disse modellene. Blant annet i setene. Av andre ting kan jeg nevne at de vil ha en tilhengervekt på hele 1600 kg, samt at EV6 kan leveres med firehjulstrekk og at den vil komme med en virtuell skjerm på frontruten. Jeg kunne jo bare fortsatt, men det er kanskje greit å gi seg her. Denne bilen har vi stor tro på at vil sparke godt ifra seg i crossover-segmentet, uttaler Christian Os fornøyd.

Bredt utvalg
Nå er det ikke bare den kommende godbiten Kia EV6 som leveres som helelektrisk hos Bertel O. Steen i Moss. Foruten Kia (som fra før av har de populære modellene Soul og Niro) er de også lokal forhandler av bilmerkene Mercedes og Peugeot. De kan selvfølgelig også by på svært gode alternativer.

Vidar Karlsen er fornøyde med Mercedes modellene som imponerer mange

– Når det gjelder Mercedes så har de også noen spennende modeller å by på. EQA er den første elektriske kompakt-SUV’en fra EQ-segmentet. EQA 250 leveres med 190hk og en rekkevidde på inntil 426 km (WLTP). Det er også mulig å bestille to ulike 4matic utgaver hvor begge er utstyrt med firehjulsdrift og en elektrisk rekkevidde på inntil 432 km (WLTP), forteller daglig leder Vidar Karlsen før han fortsetter. 

– I tillegg til EQA finnes også EQC som leveres med firehjulsdrift som standard og en rekkevidde på inntil 417 km (WLTP). Mercedes kommer også med en ny modell som vil hete EQS. Denne vil ha en rekkevidde på 770 km (WLTP).

Karlsen har også salgsansvaret for franske Peugeot. De kan også tilby gode helelektriske alternativer som det er verdt å ta en nærmere titt på.

– Helt klart. Peugeot E-208 ble blant annet kåret til årets bil i Europa i 2020. Dette er en bil som så absolutt gir god valuta for pengene. Den lader blant annet svært hurtig og er relativt romslig selv om den befinner seg i småbilklassen. Prisen er det heller ingenting å utsette på. Den rimeligste utgaven starter på ca. 275 000,-. Så har vi storebroren E-2008. Dette er en familie-SUV med en rekkevidde på 320km (WLTP). Er man ute etter god plass er denne bilen et supert alternativ. Den leveres godt utstyrt som standard, med blant annet adaptivt cruise kontroll. I tillegg lader den også hurtig. For å si det enkelt så dekker den de aller fleste behov, uttaler Karlsen.

Spennende tider
Både Vidar Karlsen og Christian Os hos Bertel O. Steen i Moss er skjønt enige om at det er moro å være bilselger dagen. 

– Hvis vi skal holde oss til helelektriske biler så vil jeg si at etterspørselen generelt har vært svært god over en lengre periode. Spesielt nye modeller kreerer stor nysgjerrighet og det trigger jo selvfølgelig også oss i butikken, svarer Karlsen og får et bekreftende nikk av Os som vet at en ny spennende Kia-modell er like om hjørnet.

Tekst Petter Andresen

Foto Jørn Mortensen

Related posts

Moss To-Takts drømmebygg

mortensen

30 år med Volvo

mortensen

Nissan Ariya et av årets beste bilkjøp?

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy