Image default
Bil Nytt på Høyda

Toyota Moss: «Tobias lærling» selger biler

Hos Toyota Moss i Kvaenveien er de vant med å ta inn lærlinger. For det meste handler det da om mekanikere. Det gjør det ikke denne gangen.

18 år gamle Tobias Evjenn har alltid hatt en interesse for salg. Derfor var det nok et relativt naturlig valg å velge utdanningsløpet for salg og service da han startet på videregående. Nå er han straks ferdig med sitt første av totalt to år som lærling innenfor bilselgerfaget. Det har gitt unggutten mersmak.

–  For egen del må jeg bare si at det har vært en innertier å få lov til å ha min praksisperiode her hos Toyota Moss. De har tatt godt vare på meg og sørget for at jeg hele tiden utvikler meg innenfor de ulike områdene som har betydning vedrørende salg av bil. Det første praksisåret har rett og slett gått utrolig fort, forteller han.

Fremtidens bilselger 
Det er salgssjef Terje Sunnvoll som har hovedansvaret for å følge opp at Tobias lærer det han skal i tråd med skolens læreplan. Han mener bestemt at dette er den rette veien å gå for unge mennesker som ønsker en karriere innenfor salgsbransjen, og i dette tilfelle som bilselger.

– Ved å gå et toårig løp som lærling så har man jo en unik mulighet til å lære seg faget i fra a og til å. Det er mange områder som man skal ha god kompetanse innenfor for å beherske dette faget skikkelig, og da er det helt klart en fordel å ta opplæringen over en lengre periode kontra å bli kastet inn i det som mange har erfaring med. Nå kan Tobias lære seg alle prosesser fra bunnen av og på den måte skape en faglig trygghet som han kan ta med seg fra første dag som ferdig utdannet, svarer Sunnvoll.

Tar oppgaven seriøst
Som godkjent lærebedrift innenfor salgsfaget i Viken fylkeskommune, og som medlemsbedrift i Bauda-konsernets opplæringskontor har altså Toyota Moss nå fått muligheten til å være med å forme morgendagens bilselgere. Denne oppgaven synes «mentor» Terje Sunnvoll er veldig spennende.

– Helt klart. Det er moro å få bryne seg på litt nye utfordringer også for meg som salgssjef. Det medfører selvfølgelig en god del oppfølging, men akkurat når det gjelder Tobias så har jeg klokketro på at dette vil gå helt smurt. Det følte jeg allerede første gangen jeg møtte han. Tobias er en flott unggutt som både er pålitelig og selvgående, og som vi alle har blitt veldig glad i. Om han utvikler det salgsgenet som må ligge i bunnen for å lykkes i denne businessen vil jo bare fremtiden vise, uttaler han.

Snart klar for å stå på egne ben
Det hersker liten tvil om at Sunnvoll og Toyota Moss tar oppgaven som opplæringsbedrift på alvor. Siden oppstarten i august i fjor har bilselgerlærlingen fra Moss vært innom blant annet delelageret, kundemottaket, avdelingen for kosmetisk klargjøring, samt front og back office. I tillegg har han også innehatt en rolle som bruktbilskoordinator. Evjenn har til og med fått sitt eget kontor i andre etasje i bilforretningen. Det er tydelig at vi sitter overfor en svært tilfreds lærling når vi tar en oppsummering inne på ungguttens kontor.

– Jeg kan ikke si annet enn at jeg stortrives her hos Toyota Moss. Etter mitt første praksisår føler jeg nå at jeg begynner å bli klar til å ta steget helt ut og selge min første bil. Til å begynne med skal jeg konsentrere meg om bruktbilsegmentet, og akkurat det er jeg veldig glad for. Da slipper jeg å sette meg inn i alle de ulike variantene man kan få av de forskjellige Toyota-modellene som vi fører. Det kan være greit å gape over en ting av gangen. Akkurat nå føler jeg at det er dette jeg har lyst til å jobbe med etter endt skolegang. For en unggutt som meg som er opptatt av utvikling, så føler jeg at jeg har havnet på rett hylle. Det skjer jo stadig noe nytt både teknisk og kosmetisk i denne bransjen og det trigger nysgjerrigheten min. Bil er egentlig utrolig spennende, avrunder Tobias Evjenn som straks er ferdig med sitt første praksisår som bilselgerlærling.

Tekst Petter Andresen
Foto Jørn Mortensen

Related posts

Bajazzo endret konseptet og fikk full uttelling

mortensen

Varnaveien Bilpleie og Service – utvider med 500 kvm dekkhotell

mortensen

thansen – Nyåpning i Høyda handelsområde

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy