Image default
Bil Fritid

Venter i spenning på ny modell

Med sin nye halvintegrerte bobil på Mercedes sprinter presenterer KABE Crown en helt ny bobilserie. Samtidig ble Premium bilene i Kabes luksuriøse Imperial-serie oppgradert med Mercedes Sprinter og Kabe presenterte sin første Van sammen med Mercedes, bygd som en skikkelig bobil med full høyde og Kabes unike helårskomfort. 

I 2021 tar Kabe enda et skritt fremover på bobilmarkedet og lanserer halvintegrerte Royal 780 og 880 på Mercedes Sprinter. Sverre William Olsen hos Perry og Williams Caravan er full av forventning til nykomlingen fra Kabe. Vi forventer ikke enorme nyvinninger interiørmessig, men med konverteringen over til Mercedes skaper det nye forventninger både hos oss og våre kunder.

Mercedes kjørekomfort
Mercedes Sprinter påbyggsbil som kombineres med AL-KOs skreddersydde chassis, gjør at vi kan tilby skikkelig fullvoksne og velutstyrte bobiler. Det fortelles fra produsenten at dette vil gi kjøreegenskaper som ligner personbilens – sier Sverre William Olsen. Bilene leveres med forhjulsdrift, 9-trinns automatgirkasse og en motor på 170 hk. Innvendig vil du finne personbilteknologi i form av et skikkelig bra multimediesystem, navigasjon, LED-belysning, autobrems, regnsensor, oppmerksomhetsassistent samt sidevindsstabilisering og mye annet. 

KABEs helårskomfort har selvsagt blitt med hele veien. Royal 780 og 880 har vannbåren gulvvarme i førerhuset og en ekstra varmepakke med vifte under fører- og passasjersetet. Sammen med alle disse nyhetene er også Heavy Duty avgassreglement standard på alle Kabes bobiler fra og med årsmodell 2021.

Bredden er King Size
Kabe er alene om denne bredden på bobilmarkedet. Bredden gir utrolige plassforhold i bilens bodel. Dette er noe som er nøye utnyttet i planløsningen. Lengst bak er det en king size seng. Denne har en komfortabel spiralmadrass med ekstra tykk overmadrass og stillbar hodeende. En stoppet sengegavl som inneholder to separate leselamper og diskret stemningsbelysning er også på plass. 

Bilen leveres med romslige garderobeskap som kan romme klær for en hel familie, og bak, under sengen, er det også lasterom som man enkelt kommer til via utvendige lasteluker. 

Baderommet er utstyrt med et dreibart spyletoalett, dusjkabinett og vaskeservant med over- og underskap. Her er det også utstyrt med romslige oppbevaringsfasiliteter som er forsvarlig sikret under kjøring.

Bilens «stue»
Sittegruppen i stua består av en mykt formet vinkelsofa og ytterligere en sitteplass, som sammen med førerhusets svingbare seter skaper en innbydende og trivelig plass å innta måltider og omgås på. Dinetten ved sittegruppen kan enkelt gjøres om til en ekstra sengeplass. Totalt kan inntil fem personer sove i Royal 780 og 880. Som standard er det fire plasser med sikkerhetsbelte, og en femte belteplass fås som tilvalg.

Bobilene i 780 og 880-lengdene tilhører Kabes virkelige storselgere i det halvintegrerte segmentet. I crossoverutførelsen, 780 og 880, er det plass til hele familien eller kanskje til tenåringene eller barnebarna som bare blir med iblant. Under den buede formen på taket, like bak førerhuset, skjuler det seg en elektrisk nedsenkbar takseng med to soveplasser og deilig komfort. 

Det er knyttet store forventninger til denne bilen – forteller en opprømt Sverre William Olsen og Tor Oskar Bråthen. Sammen med resten av staben i Perry og Williams caravan AS gleder de seg til det første eksemplaret skal dukke opp i den store, flotte utstillingshallen i Råde.

Kilde: Husvagnsliv Nr. 1/2021

Tekst og foto: Ivar B Johansen

Related posts

På jakt etter den gode lydopplevelsen

mortensen

Equator belter: Unge gründere fra Moss med ambisjoner

mortensen

Fuktfritt AS – nytt verksted for rep av bobiler

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy