Image default
Høyda

Julemarkedet tilbake i Vingparken

Etter et par år i «korona-dvale» kan man igjen ønske velkommen til julemarked i Vingparken. Det er det nok flere enn arrangørene som ser frem til.

Er det noe vi nordmenn er opptatte av så er det tradisjoner. For mange av oss er det å kunne legge turen innom et julemarked et godt eksempel på dette. Til de av dere som synes at dette er stas, så har vi en god nyhet. Søndag 5. desember
er det nemlig klart for julemarked i Vingparken igjen.

– Det stemmer godt det. Etter to års ufrivillig pause er vi nå veldig fornøyde med at vi på ny kan ønske velkommen til vårt julemarked. Dette vet jeg at svært mange gleder seg til, uttaler prosjektleder, Tina Lorentzen i «På Høyda – midt i Moss».

«Hett marked»

Da julemarkedet ble arrangert i 2019 var det stor interesse for å sikre seg en utstillingsplass. Til slutt endte man opp med nærmere 50 aktører. Den gang fortalte Lorentzen at de hadde fylt opp alle kroker og kriker av fellesarealet innendørs i Vingparken. Nå har hun imidlertid klart å trylle frem enda noen kvadratmeter.

– Vi ser jo nå at interessen ikke har blitt noe mindre blant utstillerne og da legger vi jo selvfølgelig alle kluter til for å få med flest mulig. Takket være at noen i år har et ønske om å ha salgsstand utendørs, så åpner jo det opp noen ledige plasser inne. Selv om påmeldingsfristen ikke går ut før 19. november så har det allerede begynt å fylle seg opp. Jeg vil tippe at vi allerede har booket 75% av tilgjengelig plass, så de som vurderer deltagelse bør nok melde sin ankomst så raskt som mulig, smiler hun.

Noe for enhver smak

Tradisjonen tro vil det selvfølgelig bli vist frem et stort mangfold under årets julemarked. Her vil man få muligheten til å både se og kjøpe blant annet strikkede produkter, smykker, treprodukter, hjemmelaget syltetøy og mye annet spennende. Noe for både store og små. Når det gjelder de minste så har selvfølgelig Tina Lorentzen en ekstra godbit på lur.

– Du tenker vel da på nissen vil jeg tro?
– Ja, nissefar har lovet å legge turen innom markedet i år også, og han har selvfølgelig med seg en overraskelse til alle barna som kommer. I år har vi booket tid med nissefar fra kl. 12, så da gjelder det å kjenne sin besøkelsestid, smiler prosjektlederen.

Juletoner med noe attåt

Før publikum ankommer årets julemarked lover Tina Lorentzen at Vingparken vil fremstå julepyntet og flott. Hun kan til og med friste med musikalske innslag og muligheter for en matbit til de som ønsker det. 

– I år er vi så heldige at vi får besøk av «Kor Artig». De vil bidra til å øke julestemningen ytterligere, så dette tror vi kommer til å bli en heidundrende søndag. Hvis sulten melder seg, eller man får lyst på en god kopp kaffe så vil Evita House by på sine fristelser. De vil holde kafeen åpen, i tillegg til at de også vil etablere et salgspunkt ute i fellesarealet, svarer hun entusiastisk.

Et stort hjerte

Det er tydelig at prosjektlederen for «På Høyda – Midt i Moss» gleder seg til årets julemarked. Ikke bare til å få presentere mangfoldet av julegavetips for byens borgere, men også til å kunne bidra til at Røde Kors får inn flere pakker til sin julegaveinnsamling.

– Vi er veldig glade for at vi får lov til å samarbeide med Røde Kors lokalt. De legger ned en fantastisk innsats, og deres julegaveinnsamling er bare et av utallige eksempler på dette. I år vil alle som ønsker få muligheten til å ta med seg en egen gave som de kan legge under juletreet vårt. Denne julen har lokallaget blinket seg ut blant annet Varmestua, krisesenteret og noen institusjoner med ensomme eldre som målgruppe for gavene så folk kan være trygge på at deres gaver kommer til å bli satt stor pris på, avrunder Lorentzen.

Tekst: Petter Andresen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

EVR gjør stor suksess

mortensen

«Det lille Høidepunktet»

mortensen

Sparebank1: Tips til en trygg førjulshandel

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy