Image default
Høyda

Konferansesenteret i Helseparken – et tilbud for alle

Det har vært en lang prosess, men så har Vingparken Konferansesentrer blitt et råflott tilbud og et kjærkomment supplement til Helseparken. Konferansesenteret ligger på tomta til en viktig del av Moss industrihistorie. Innenfor dørene er derimot alt bygd opp fra grunnen, samtidig som historiske elementer er bevart.

Det er ikke mye som minner om produksjonslokalene til gamle VingCard på TrioVing tomta på Høyda. Minner fra Moss industrihistorie finnes i form av store svart-hvitt bilder på veggene på konferansesenteret. Ellers er bygget installert med hypermoderne kvaliteter og fasiliteter i en lun atmosfære, skreddersydd for trivelige, kreative og effektive møter og samlinger.

– Vi er meget fornøyd både med lokalitetene og at vi ligger så sentralt, rent geografisk sett, sier Yngvar
Andreassen. Det er kun en kort avstikker fra E6, tog og fergeforbindelser er heller ikke langt unna. Men ikke minst ønsker vi å være en konferansesenter for nærområdet, det vil si for Moss og omegn. Nedslagsfeltet er stort, og de som bor i nærheten kan praktisk talt gå hit, sier han.

– Hvem er målgruppen deres?

– I utgangspunktet ønsker vi å være tilgjengelig for alle. Både privatpersoner og næringslivet, og leietakere her på huset. Helt i starten av prosessen var dette tenkt som møterom for aktørene i Helseparken. Vi så fort at
prosjektet ble mer omfattende enn det var tiltenkt og med det ble vi en viktig aktør og har nå en sentral
funksjon her på huset.

Populært så langt
Første offisielle arrangementet var 21. januar, og Konferansesenteret åpnet likt med resten av Helseparken. Line Hylander-Andersen har hovedansvaret for kurs og konferansedelen, og sier at så langt er de fornøyde.

– Vi har hatt godt besøkt de månedene vi har vært i drift og har fått meget gode tilbakemeldinger. Vi ønsker å være folkelige men med høy kvalitet, og det opplever jeg at vi har fått til. Vi er nok litt annerledes enn andre fordi vi ikke har overnatting, vi baserer oss på ren dagkonferanse. Når det er sagt, er det selvfølgelig full anledning til å benytte Restaurant RO, som ligger vegg i vegg, til en hyggelig aften og fortsette kvelden der, det ser vi at det er mange som gjør.

Vi ønsker nok etter hvert å kunne samarbeide med overnattingssteder for å kunne tilby kurspakke over flere dager, men foreløpig ser det ut til at vi har truffet det segmentet vi ønsker, sier hun.

Topp moderne utstyr
Vi har investert i hypermoderne utstyr på alle rom både når det gjelder lyd og bilde, i tillegg har vi et eget videokonferanserom. Kvalitetsmessig ligger vi nok helt fremst, sier Line. Konferansesenteret har plass til totalt 150 personer fordelt på ni rom, og vi kan selvsagt tilpasse rommene etter gruppens størrelse.

Skillevegger kan settes opp, og således skape en lunere atmosfære for mindre grupper. Det største rommet har plass til
cirka 80 personer. Hovedtyngden av de som benytter seg av oss er som oftest grupper på mellom 10-50 personer, forklarer Line.

Konfirmasjonstid
For oss er det viktig å formidle at selv om vi er et kurs og konferansesenter på dagtid, er vi også selvsagt tilgjengelige for privatmarkedet i helger og på kveldstid. Våre lokaler egner seg ypperlig til så og si alle typer private arrangementer. Restaurantdelen kan selvsagt
benyttes, i tillegg til konferanserommene og man kan selv velge hvilket av rommene man vil ha, så sant det er ledig.

Nå går vi mot konfirmasjonstid og vi fikk tidlig inn bestillinger, sier Line. De aller fleste booker på forhånd, både når det gjelder næringslivet og privatmarkedet, men vi har også mulighet til å kunne ta inn folk på sparket. Vi har opplevd at grupper ringer samme dag, og fått plass hos oss og da er det bare å hive seg rundt, sier Line. Vi går en fin tid i møte, nå starter snart utesesongen og til sommeren vil parken fremstå i en ny og bedre utgave. Det vil bli steinlegging og vannspeil, i tillegg til beplantning, så vi gleder oss til å kunne tilby våre gjester en avslappende stund ute.

Kom innom
Det er viktig for oss å få vist oss frem, det er mange som enda ikke vet hvem vi er og hvor vi ligger. Vi oppfordrer folk til å komme innom oss for å se hva vi driver med, vi ønsker folk i gangene her. Markedstiltak som var tiltenkt i starten har til nå ikke vist seg å være nødvendig foreløpig, og det anser vi som et godt tegn. Vi opplever at en del grupper allerede har booket oss flere ganger, og det tyder på at de er fornøyde. Her hos oss skal ingen føle at de er på feil plass, enten man er ung eller gammel, privat eller buisness. Hvis folk føler det, har vi lykkes, avslutter Line Hylander-Andersen.

Tekst og foto: Kristin Gudbrandsen

Related posts

Ønsker flere møteplasser på Høyda!

mortensen

Grand Barber Herrefrisør med storfint politikerbesøk!

mortensen

Hva er et smarthus? – Alle hus kan bli smarte med smarthus!

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy