Image default
Hjem & Fritid

Nå skal Ida føre fagkunnskapen videre

Det er spennende ting på gang hos City-Syd Blomster i Varnaveien. Butikken skifter ikke bare eier. Den flytter også inn i nytt lokale. Kvalitet og fagkunnskap vil fortsatt dyrkes for alt det er verdt.

Bente Bøe startet som ansatt hos City-Syd Blomster for over 20 år siden. I 2003 kjøpte hun butikken som da holdt til i M8-senteret. De siste 10 årene har hun imidlertid drevet sin fagbutikk i Varnaveien 35. Nå føler hun at tiden er moden for å overlate blomsterbutikken til nye krefter.

–  Bakgrunnen for salget skyldes ene og alene at jeg ønsker å trappe ned av helsemessige årsaker. Når jeg først nå velger å trekke meg tilbake så er jeg veldig glad for at noen andre ønsker å drive butikken videre i samme ånd, forklarer Bøe.

Et smart valg
Blomsterbransjen har vært inne i en rivende utvikling i mange år. Det er mange om beinet og derfor er det helt avgjørende å følge med i tiden. 1. juni flytter derfor City-Syd Blomster inn i nye lokaler. Bøe vil fortsatt bidra i en overgangsperiode, men hovedansvaret har hun da overlatt til en annen.

– Da blir det med Ida som eier. Jeg tror det er et veldig smart trekk å gå ned på antall kvadratmeter. Den nye butikken vil være på cirka halvparten av de kvadratmeterne vi disponerer i dag og vil være mer tilpasset dagens marked for fagbutikker i vår bransje. Det kommer allikevel til å bli mer enn nok plass til å eksponere butikkens varesortiment, forklarer Bøe.

Skolert arvtaker
Ida som Bente Bøe snakker om heter Adolfsen til etternavn. Hun har fagbrev som blomsterdekoratør og har nærmere 10 års fartstid i bransjen. Etter å ha vært ansatt i en blomsterbutikk i Moss sentrum de siste fem årene tar hun nå steget fult ut og starter for seg selv. Det hersker liten tvil om at hun gleder seg til både å starte for seg selv og samtidig starte opp i helt nye lokaler.

– Dette blir stort. Heldigvis skal vi ikke flytte butikken langt. Faktisk skal vi bare rett rundt hjørnet i samme bygg. Der venter en ny og spennende hverdag hvor jeg har tenkt til å bygge videre på alt jeg har lært underveis, forteller Adolfsen.

Liv laga
Med på flyttelasset blir også de to ansatte som har jobbet for Bente Bøe frem til nå. I tillegg har den nye eieren planer om å ansette enda en person etter sommeren. Sammen vil de utgjøre et sterkt team som kan fortsette den gode formidlingen av fagkunnskap innenfor blomstenes verden. Bente Bøe er ikke i det minste tvil om at det er liv laga å drive blomsterbutikk på Høyda.

– Ida og gjengen kommer til å klare seg bra. Det er jeg helt overbevist om. I de årene jeg har drevet har vi vært så heldige å ha mange faste og svært fornøyde kunder og de håper jeg vil fortsette å strømme på. Jeg krysser både fingre og blomsterpinner og mer til for at City-Syd Blomster i sin nye drakt vil leve i mange år fremover, avrunder Bøe.

Av Petter Andresen

Related posts

Miljøbilen kommer til en plass nær deg

mortensen

Vansjø Boligbyggelag og Bovieran, en moderne boformen for deg over 50 år har kommet til Norge

mortensen

En godtebutikk for hage- og skogsinteresserte

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy