Image default
Hjem & Fritid

Nå skal Ida føre fagkunnskapen videre

Det er spennende ting på gang hos City-Syd Blomster i Varnaveien. Butikken skifter ikke bare eier. Den flytter også inn i nytt lokale. Kvalitet og fagkunnskap vil fortsatt dyrkes for alt det er verdt.

Bente Bøe startet som ansatt hos City-Syd Blomster for over 20 år siden. I 2003 kjøpte hun butikken som da holdt til i M8-senteret. De siste 10 årene har hun imidlertid drevet sin fagbutikk i Varnaveien 35. Nå føler hun at tiden er moden for å overlate blomsterbutikken til nye krefter.

–  Bakgrunnen for salget skyldes ene og alene at jeg ønsker å trappe ned av helsemessige årsaker. Når jeg først nå velger å trekke meg tilbake så er jeg veldig glad for at noen andre ønsker å drive butikken videre i samme ånd, forklarer Bøe.

Et smart valg
Blomsterbransjen har vært inne i en rivende utvikling i mange år. Det er mange om beinet og derfor er det helt avgjørende å følge med i tiden. 1. juni flytter derfor City-Syd Blomster inn i nye lokaler. Bøe vil fortsatt bidra i en overgangsperiode, men hovedansvaret har hun da overlatt til en annen.

– Da blir det med Ida som eier. Jeg tror det er et veldig smart trekk å gå ned på antall kvadratmeter. Den nye butikken vil være på cirka halvparten av de kvadratmeterne vi disponerer i dag og vil være mer tilpasset dagens marked for fagbutikker i vår bransje. Det kommer allikevel til å bli mer enn nok plass til å eksponere butikkens varesortiment, forklarer Bøe.

Skolert arvtaker
Ida som Bente Bøe snakker om heter Adolfsen til etternavn. Hun har fagbrev som blomsterdekoratør og har nærmere 10 års fartstid i bransjen. Etter å ha vært ansatt i en blomsterbutikk i Moss sentrum de siste fem årene tar hun nå steget fult ut og starter for seg selv. Det hersker liten tvil om at hun gleder seg til både å starte for seg selv og samtidig starte opp i helt nye lokaler.

– Dette blir stort. Heldigvis skal vi ikke flytte butikken langt. Faktisk skal vi bare rett rundt hjørnet i samme bygg. Der venter en ny og spennende hverdag hvor jeg har tenkt til å bygge videre på alt jeg har lært underveis, forteller Adolfsen.

Liv laga
Med på flyttelasset blir også de to ansatte som har jobbet for Bente Bøe frem til nå. I tillegg har den nye eieren planer om å ansette enda en person etter sommeren. Sammen vil de utgjøre et sterkt team som kan fortsette den gode formidlingen av fagkunnskap innenfor blomstenes verden. Bente Bøe er ikke i det minste tvil om at det er liv laga å drive blomsterbutikk på Høyda.

– Ida og gjengen kommer til å klare seg bra. Det er jeg helt overbevist om. I de årene jeg har drevet har vi vært så heldige å ha mange faste og svært fornøyde kunder og de håper jeg vil fortsette å strømme på. Jeg krysser både fingre og blomsterpinner og mer til for at City-Syd Blomster i sin nye drakt vil leve i mange år fremover, avrunder Bøe.

Av Petter Andresen

Related posts

«Luft til luft, går som varmt hvetebrød»

mortensen

– Nå føler jeg at livet har falt på plass

mortensen

Expert på fisk og reptiler

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy