Image default
Hjem & Fritid

Lille Snekkeri på Røed; Skal trylle med treverk

Å trylle med tresorter har alltid fascinert snekkeren, Kristian Molvig. Nå starter han opp sitt eget lille snekkerverksted på Røed gård. Drømmen er å kunne gjøre hobbyen om til et levebrød.

Det er mossingen, Kristian Molvig (41) som står bak firmaet, Lille Snekkeri. Snekkeren har i lang tid ønsket å åpne sitt litt møbelsnekkeri og nå er det like før han får realisert sitt største ønske. Målsettingen er å gjøre hobbyen til levebrød.

– Det er jo selvfølgelig det jeg håper på, men foreløpig er det et stykke frem dit. Jeg får starte i det små og se hvor veien fører meg. Spennende er det uansett, forteller Molvig.

Prioriterer et showrom
Molvig har foreløpig ikke kommet i gang med noen produksjon i sitt verksted på Røed gård. Først skal lokalene settes i stand. Snekkeren er klar på hva han kommer til å prioritere først.

– Det blir å få på plass et showrom. Jeg er jo nødt til å ha noe å vise frem hvis jeg skal få solgt noe. Jeg regner med å få dette på stell i løpet av mai måned, forteller han.

Åpen for det meste
Det er først og fremst produksjon av møbler i ulike tresorter som Kristian Molvig ser for seg at han skal benytte mesteparten av tiden til. Hva slags møbler som vil dominere arbeidshverdagen hans er opp til kundene.

– Jeg tenker at mye av det jeg vil holde på med er bestillingsvarer, som spesialtilpassede interiørløsninger, vinreoler og lignende. Det er mange som ønsker å få produsert noe unikt og akkurat på dette området håper jeg at jeg skal kunne bidra. Det være seg enten stoler, bord eller andre produkter i trevirke. Jeg kan skaffe et bredt utvalg av tresorter, forklarer han.

Klar favoritt
På gulvet inne i lokalet til Lille Snekkeri ligger noen rader med gammelt trevirke som han nylig har kjøpt inn fra en som ryddet plass på en gård. Da vi spør han om hvilken tresort som er favoritten så kommer svaret raskt.

– Må nok svare eik på det spørsmålet. Det er en klassiker som aldri går av moten. For meg er eiketreet rett og slett litt majestetisk, forklarer han.

Spennende prosess
For en møbelsnekker ligger selvfølgelig interessen for de ulike tresortene latent. Kortreist trevirke byr jo på sine fordeler. Molvig har allerede sikret seg tilgang på lokalt løvvirke og han ser frem til å komme i gang med prosessen. 

– Dette blir spennende. Å få lov til å være med på hele prosessen fra felling og til ferdig produkt ser jeg frem til. Dette er jo ikke akkurat noe som er gjort i en håndvending. Det kreves en lang tørketid før jeg kan begynne å bruke det, men jeg håper jo å bli her i mange år så det skal nok gå bra, ler han.

Harde tresorter søker
I starten på juni håper Kristian Molvig at han skal ha kommet ordentlig i gang på Røed og i mellomtiden hører han gjerne fra de som eventuelt har noen materialer på lur.

– Hvis det er noen som har litt harde tresorter liggende og som ikke kommer til å benytte de så kan dette så absolutt være noe for meg. Det er bare å ta kontakt, avrunder Molvig.

Tekst: Petter Andresen
Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Ejder er eneste hane i kurven og trives med det

mortensen

«Luft til luft, går som varmt hvetebrød»

mortensen

Julenissen – uten tvil julens travleste mann fra Moss

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy