Image default
Fritid

– Drømmen er å en dag kunne utgi en vinylplate

Mossingen Colin Hagen (20) tok med seg flere kompiser i studio for å spille inn noen egne låter. Det resulterte i oppstarten av et nytt band. Nå har de nesten 50 opptredener på samvittigheten.

I Moss har det alltid vært et svært aktivt musikkmiljø bestående av mange unge mennesker som har drømmenene klare. Nemlig å kunne leve av musikken en vakker dag. Nåløyet er ekstremt trangt, men uten drømmer kommer man ikke langt. 

Skulle bare spill inn noen låter
Colin Hagen har i flere år vært sentral i den lokale punkrockegruppa, Hate This. Bandet gjorde sine saker bra, men lysten etter å teste ut nye musikalske landskap lå alltid og ulmet i bakgrunnen for den unge mossingen. Det førte han til slutt inn i studio med et knippe egenproduserte låter og noen gode kompiser. Planen var kun å lage en ny demo, men det stoppet ikke der.

–  Det er ikke alltid ting utvikler seg slik man ser det for seg. Jeg hadde ingen planer om å dra i gang et nytt band på dette tidspunktet, men det tok ikke lange tiden før vi bestemte oss for å teste ut musikken på et lokalt publikum. Nå nærmer vi oss 50 konserter, ler han.

Rar følelse
Hagen beskriver bandet, som ufrivillig bærer hans navn som et skikkelig liveband. Spesielt slip-konserten de holdt på Tivoli i Moss satte sitt preg.

– Den sitter klistret fortsatt. Da spilte vi for stinn brakke og allsangfaktoren var høy. Jeg må innrømme at det er rimelig spesielt å stå på scenen og oppleve at folk synger med på sanger man selv har skrevet, forteller han.

– Har dere gjort noe sprøtt på scenen noen gang?
– Ja. Jeg har faktisk gjennomført en stagedive. Det var ikke mange publikummere, men jeg tok sjansen. Selv om seansen ikke varte spesielt lenge, så gikk det heldigvis fint takket være at to av de som to imot var sterke, humrer Hagen.

Tom Petty fan
Det er i pop og rock-gata som Colin Hagen liker å befinne seg. Den hissige rocken har alltid tiltalt han. I en periode var han inspirert av den amerikanske artisten, John Mayer. Nå er det imidlertid en annen amerikaner som tiltrekker seg mest oppmerksomhet.

– Tom Petty er nok den artisten som influerer meg mest for tiden. Det er bare så trist at han har gått bort. Han stod for en stil som man lett lar seg drive med av og slik håper jeg at også mine låter skal fremstå etter hvert, forklarer gitaristen.

Vinyldrømmen
Til nå har bandet som noe ufrivillig har fått navnet, Colin Hagen Band gitt ut en EP og to singler. En ny EP med fire ferske låter er klar for mastring og vil etter planen bli sluppet før sommerferien. Nå er det utgivelser på Spotify som gjelder, men en gang i fremtiden håper Hagen å få sin drøm oppfylt.

– Det ultimate er selvfølgelig å få utgitt eget materiale på vinyl. Det hadde vært utrolig stort, men dessverre er det nok alt for dyrt foreløpig. En gang i fremtiden håper jeg den drømmen går i oppfyllelse, forteller han forventningsfull.

Har fans utenfor landegrensene
Colin Hagen Band har sin lojale tilhengerskare som følger de både på Spotify og når de holder livekonserter. Noen av de holder til og med til i utlandet, forteller hovedpersonen.

– Det er faktisk flere enn vi hadde trodd og håpet på som følger oss fra utenfor landegrensene. De landet med flest følgere er nok helt klart England. Dit setter jeg også kursen i sommer. Da blir det bare meg og kassegitaren avrunder unggutten som en gang håper å kunne ha musikken som sitt levebrød.

Dette er Colin Hagen Band:
Colin Hagen – Gitar og vokal
Mads Jørstad Paulsen – Gitar
Christian Jørstad – Trommer
Christian August Stuve – Bass
Lorenzo Bartolo – Piano

Av Petter Andresen

Related posts

«Happy Golf» for voksne damer

mortensen

Arturs sykkelservice: – nå med utleie av el-sykkel

mortensen

Sanggruppa 12-13 – en gjeng «ungdommelige» sangere

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy