Image default
Interiør

Filterrevolusjon hos Skousen Hvitevarer

Mange har ventilator over komfyren som ikke har muligheter til å blåse luften ut av veggen. De benytter da et kullfilter som må renses og eventuelt byttes med jevne mellomrom. Den tiden er forbi – forteller Martin Maagerø hos Skousen Hvitevarer.

For å slippe å bytte eller rense kullfilteret i avtrekksviften anbefaler Maagerø hos Skousen at vi investerer i et plasmafilter. Normalt skal et kullfilter byttes rundt 2 til 4 ganger pr. år, avhengig av hvor mye det er i bruk og stor belastning filteret har.

Varer i ti år
Et plasmafilter derimot skal man ikke behøve å bytte eller rense da det har en forventet levetid på ti år. Med plasmafilter trenger du ikke avtrekk til friluft. Filteret fjerner matos fra kjøkkenet ved hjelp av en elektronisk prosess inne i filteret som fanger opp 96,5 % av lukt og sender luften tilbake til kjøkkenet. Det plasseres på viftens utblåsningsstuss og kan brukes på både nye og gamle vifter.

Filteret har en forholdsvis høy pris. Et kullfilter er betydelig billigere, men ikke på langt nær så effektivt og i tillegg må det jevnlig rengjøres og byttes hvert år eller oftere. Innsparingen må regnes i at man slipper jobben med renhold og filterbytte, samt at effektiviteten skal være betydelig bedre.

Tekst: Ivar B Johansen
Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Drømmer om å bli den ultimate gavebutikken på Høyda

mortensen

Adam hjelper deg med å finne ut hva du brenner for

mortensen

Åpnet Lille interiør i stor skala

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy