Image default
Hjem & Fritid

Blomsterjul hos Urstad Blomsterhjørnet

Juledekorasjoner blir bestilt i hopetalls. Floristene hos Urstad Blomsterhjørnet kan derfor ende med jobb på dag og på natt. Bare en fryd, ifølge butikksjef Tone Urstad.

Azalea, Svibel, Amaryllis og Julestjerne. Blomstene som både lukter og minner om jul, har siden starten av desember vært trofast på plass butikklokalene til den lokale floristen.

– Det er alltid veldig gøy med desembermåned. Folk er ganske stressa og kaotiske egentlig. Det blir det her også, for det blir så masse å gjøre. Det er veldig gøy. Dette er den største håndteringen av hele året for oss, smiler Tone.

Hun og Anne Berit Urstad jobber på spreng for å sette opp dekorasjoner og lage pynt, ikke minst sørge for friske blomster.

Best fra blomsterringen
Tone kjører selv inn til blomsterringen i Oslo for å hente friske varer. Ektemannen jobber der inne, slik at ønskede bestillinger kan komme på plass i Tørkoppveien dagen etter.

– Ved å plukke ut varene selv, får jeg selv sett etter de beste produktene og kontrollert prisen. Det blir også enklere for kreativiteten å se hva som passer godt sammen, sier Tone.

Det floristene på Blomsterhjørnet kan, kommer tydelig frem i kreative dekorasjoner og egenprodusert pynt. Selv om det også er mye av gaver og interiør, har forretningen aller mest av blomster.

Vær tidlig ute med bestilling
Til jule er det nettopp det de fleste vil ha, spesielt dekorasjoner. Noen tar med seg egne vaser eller sølvboller til dekorasjon. Andre bestiller full pakke. Uansett er blomsterdekorasjoner en stor del av juletiden på hjørnet.

– Mange ønsker seg dekorasjoner til julebordet. Å lage blomsterdekorasjoner er tidkrevende. Det er derfor lurt å være tidlig ute med bestillingen, forteller Tone.

Tradisjonsbundet og trendy dekorasjon
Blomsterdekorasjonene har ofte med litt sølv, glitter, julekuler eller stjerner. I de siste årene har bruken av gullfarge kommet tilbake i dekorasjonene. Det gjelder også for bronse.

– For mange er dekorasjonene tradisjonsbundet. Men folk har blitt så flinke til å følge med på trendbildet, så nå er gull og bronse fullstendig tilbake, sier Tone.

Urstad Blomsterhjørnet gjør alt fra dekorasjoner, sammenplantinger, kranser og buketter. I tillegg pakkes bestilte varer inn i silkepapir og cellofan. Floristene arbeider ut fra at innpakkingen skal være like flott som varen.

– Det er bare til å komme innom for å bestille eller titte. Her er det hyggelig personale og et kreativt miljø, sier Tone.

Tekst og foto: Charlotte Bøhm

Related posts

Gir bort bamsen over alle bamser

mortensen

Lille Snekkeri på Røed; Skal trylle med treverk

mortensen

Høyvekta Brukthandel; byens eldste gjenbrukshandler

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy