Image default
Nytt på Høyda

Moss To-Takt kåret til årets Renault-verksted

Torsdag i forrige uke mottok Moss To-Takt AS det synlige beviset på at de er kåret til årets Renault-verksted i 2019. 

Bak prestasjonen står et tremanns lag bestående av de to Renault-teknikerne Adrian Frage og Kristoffer Olsrud, samt kundemottak og delelageransvarlig Thomas Valand. I ni måneder har de vært en del av en landsomfattende kunnskapskonkurranse med hele 50 team som til slutt kulminerte i en finale i Barcelona. 

Var i særklasse
Det var Bjørn Mathisen, Erling Moen og Joakim Pettersen fra Renault Bil Import som delte ut premien i bilfirmaets lokaler og det var ikke småtterier av superlativer som To-Takt teamet hanket inn.

– Denne kunnskapskonkurransen er noe vi i Renault Norge har holdt på med i svært mange år. Det er en konkurranse som går over store deler av året, og som etter en tøff innledende runde ender opp med både semifinale og til slutt en finale mellom de fire teamene. For å kunne gå helt til topps i denne krevende konkurransen må du tåle trykket. Det er mange spørsmål underveis med tungt teknisk innhold. Det må til for å skille klinten fra hveten og til slutt vant disse gutta med klar margin. De var rett og slett i særklasse, forteller leder for teknisk support i RBI, Bjørn Mathisen.

Fikk kjenne på fart og spenning
Under oppholdet i Barcelona ble selvfølgelig finalelagene testet grundig. Dette startet allerede på flyet ned med flere krevende spørsmålsrunder. 

Heldigvis var det ikke bare hjernetrim på høyt nivå under oppholdet. Turen var også krydret med aktiviteter som fikk frem «gutten i deg» , forteller Kristoffer Olsrud på vinnerlaget.

– Allerede den andre dagen fikk vi muligheten til å kjenne på litt fart og spenning. Da ble vi tatt med til en racing bane hvor fikk vi lov til å teste ut Renault sine formel 2-biler. Det var selvfølgelig et høydepunkt. Dagen etter fikk vi muligheten til å følge et racing-team på nært hold og det var jo selvfølgelig også en innertier, forteller han.  

Vil komme kunde til gode
Ole Petter Løkkeberg er daglig leder hos Moss To-Takt AS. Han bøyer seg i støvet over det firmaets Renault-team har fått til.

– Med tanke på at vi kun har hatt et eget Renault-verksted i tre år, så er det jo smått utrolig at det skal gå an å vinne en slik konkurranse allerede. Vi snakker tross alt om en avansert kunnskapskonkurranse med hele 50 deltagende lag og som har pågått over hele ni måneder. Det disse ungfolene har klart å prestere i løpet av denne tiden vitner om at de er dedikerte til faget. 

De passerte et trangt nåløye på vei mot finalen og toppet så det hele med å være i en liga for seg selv. Disse guttas nysgjerrighet for faget vil igjen komme kundene våre til gode, og jeg må bare få legge til helt avslutningsvis at vi er utrolig stolte av de og ikke minst imponerte over hva de har fått til, forteller Løkkeberg.

Sulten på mer
Thomas Valand var en av de tre på Moss To-Takt AS sitt vinnerlag. Selv om han og de andre opplevde konkurransen som svært krevende den tiden den pågikk, så er de veldig glade for at de deltok.

– Dette nitidige arbeidet har jo ført meg seg mye ny kunnskap underveis og ingenting er jo bedre enn det. Samtidig vil jeg si at det har trigget appetitten etter å søke enda mer kunnskap, så vi kommer nok ikke til å hvile lenge på laurbærene før vi er i gang igjen, uttaler han tilfreds. 

Av Petter Andresen

Related posts

«Morsbrød» i salg hos Evita, på Høyda

mortensen

Ønsker flere skravlekopper på Rygge storsenter

mortensen

Skousen Moss: Har nødnummer om noe skulle ryke….

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy