Image default
Hjem & Fritid

Nye takter på Øre Villa Kro

– Musikk for alle penga, sier Kenneth Willadssen, mannen som har 25 års fartstid som DJ og musikkpresentatør i utelivet i Moss. Men det vil fortsatt være romslig plass for fotball, dart, karaoke og øl på tradisjonstunge Øre Villa Kro, selv om det blir noen forandringer.

Willadssen overtok driften av kroa i oktober i fjor, og har allerede rukket å sette sitt preg på stedet, selv om han har valgt å gå forsiktig fram.

– Det er jo en del vanedyr på slike steder, og det er viktig at de blir hørt når noe skal forandres. Men det har vært en fin dialog, og jeg synes det utvikler seg mot en grei miks av gammelt og nytt.

Voksen kvalitetsmusikk
Nå har Willadssen en ganske så solid bakgrunn for egne oppfatninger når det gjelder musikk og moro i utelivet. Han var DJ på Lucky Luke i fem år, i perioden da stedet hadde sin desiderte glansperiode.

– Det var en helt spesiell atmosfære, vi spilte all slags musikk, og det kom folk utenbys fra for å oppleve kveldene der.

Deretter drev han musikkpuben Nattoget i 16 år, og har tilegnet seg en grundig kjennskap til de fleste aspektene ved utelivet after dark, spesielt det som har med musikk å gjøre.

– Vil du prøve å gjenskape det som var på Lucky, da?

– Det jeg gjerne vil satse på er voksen kvalitetsmusikk, oppfordre gjestene til å komme med musikkønsker, og få til dette å dyrke musikkgleden, gjerne sammen med dans.

Fire skjermer
Øre Villa Kro er uløselig knyttet til fotball, og det skal stedet fortsette å være, forsikrer Willadssen. Det skulle bare mangle, tenker vi, når stedet ligger et par kjappe støttepasninger fra Melløs stadion.

– Selvfølgelig har vi respekt for det, og har utvidet kanalvalget, slik at det blir anledning til å se enda mer fotball enn tidligere.

– Ikke bare Liverpool?

– Du har fått med deg det, ja. Nei, det har nok jevnet seg ut noe, slik at vi kan oppleve kjempestemning med flere lags supportere sammen, det er da det blir skikkelig moro.

Og moro kan det nok bli, med ikke mindre enn fire skjermer, hvorav en av det skikkelig store slaget, som kan vise fotball samtidig.

– Blir ikke det et fryktelig spetakkel?

– Nei, det går fint. Vi kjører lyd på bare to av dem.

Online league
I tillegg til fotball har dart preget stedet i en årrekke, og dette er det tatt hensyn til ved å utvide kapasiteten, slik at spillerne nå har fem skiver til disposisjon.

– Vi har utøvere på alle nivåer her, fra unge talenter til spillere i norgeseliten. Og med 70 medlemmer har vi faktisk landets største klubb, forteller Willadssen.

Og fra Øre Villa Kro kan man spille på direkten mot utøvere over hele verden via online league, noe som nok er ekstra motiverende for spillerne.

– Vi er opptatt av å legge forholdene til rette for dem, og her kan også de yngre spillerne komme og trene og ta seg en cola.
I tillegg har det også kommet på plass et shuffleboard, så det bør være en del å ta seg til for de lekne der på huset. Og det er akkurat slik Kenneth Willadssen vil ha det, et samlingssted hvor man kan hygge seg med en masse ulike aktiviteter. Og hvor det også går an å få seg en kopp kaffe.

– Selvfølgelig, den kan vi jo ofte spandere.

– Men ellers blir det øl?

– Det er ølet som betaler husleia vår, men de fleste som er innom er oppegående folk som skal på jobben dagen etter, så ved 22 – 23 -tida på hverdagene begynner det å bli tynt med folk her.

Lysere farger
En pub kan gjerne være brun, mener Willadssen, men hans pub skal ikke være for brun, og slett ikke harry. Derfor har han pusset opp stedet grundig i lysere farger, og gjort betydelige forandringer i interiøret, blant annet med nye sittegrupper. Han har også skiftet ut slitent plexiglass med skikkelig glass på verandaen, og har store planer for utearealet.

– Vi kommer til å male fasaden, og satser på å ha arrangementer i hagen hele sommeren, med konserter, kor og allsangaftener. Og så utvider vi dansescenen, det synes jeg hører med.

Fart og moro, men også orden og oversikt. Kroa har fått en styrket bemanning, og det legges også mer vekt på ordensvakt, noe ikke minst stedets kvinnelige gjester setter pris på.

– Vi skal ha den gamle, gode stemningen, og der er musikken helt sentral for meg, avslutter Kenneth Willadsen. – Og det jeg synes er det aller hyggeligste er å kunne være en brobygger fra kvalitetsmusikken som ble lagd på 50 – 60-tallet fram til musikken i dag. Da swinger det på Øre Villa Kro!

Tekst og foto: Lars Rune Debes

Related posts

Stena Recycling AS vil gjerne hjelpe lokalidretten

mortensen

Mangfold på Kallum Søndre

mortensen

Tiden er kommet for årets spaopphold – for robotgressklipperen

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy