Image default
Høyda

Høyda: Eneste postkontoret i Østfold

I en tid da flere postkontor legges ned og går over til post i butikk, er det godt at noen holder stand. Postkontoret på Høyda er nå det eneste gjenværende postkontoret i hele Østfold og har travle tider frem mot jul.

– Det er klart jeg er glad for det, jeg har selv vært med på å legge ned flere av de andre postkontorene og valgte ut dette som bestående da det ligger i et område med stor trafikk. Her er både stort handelsområde, mange bedrifter og stor gjennomgangstrafikk. Det er noe vi merker på besøkstallene hver eneste dag, sier daglig leder Øivind Karlsen.

–  Her på Høyda  skjer det mye og vi er stolte og glade for at Posten er en del av det. Vi har mange kunder innom hver eneste dag, jeg vil anslå et sted mellom 250-300 daglig, og opp mot 450 nå i julestria, sier han. Nå fremover er vi fullt bemannet og har alle kassene åpne hele tiden.

Mange velger Posten
– Hvilken betydning har det å være eneste postkontoret i Østfold?

– Mange liker fortsatt å gå på posten, heldigvis. Det er en gjensidig trygghet både for oss og for kundene, og selv om også vi i posten gjennomgår forandringer og modernisering er mye som før og ved det vante. Det tror jeg nok mange setter pris på, sier han. Posten i Norge har eksistert i 370 år og postkontor kom tidlig til Moss, så vi har en lang og solid tradisjon bak oss. Vi kjemper selvfølgelig for å være her, og har planer om å bestå i mange mange år fremover. At det er behov for oss ser vi helt tydelig, vi som jobber her til daglig.

Mange funksjoner
– Hvem bruker postkontoret, finnes det en typisk postkunde?

– Vi opplever at kundemassen er godt voksne folk. Samtidig er det en økende trend med netthandel, og det er jo ofte den yngre generasjon som benytter seg av, det er ikke få pakker som hentes på posten i løpet av en dag. Det ser ut til at folk liker både å sende pakker og hente på postkontor, vi har bestilt opp masse emballasje, bobleplast, gråpapir og teip, så vi er godt rustet til julerushet.

Postkontorene har dessuten utenlandsk valuta, det er en tjeneste som ikke finnes i post i butikk, og som mange av våre kunder benytter seg av, sier Øivind. Bøker og smågaver hører også med til vårt fag, vi har et godt utvalg, og mange kunder plukker med seg bøker og får det sendt av gårde med en gang, det er lettvindt og greit.

Grønn profil
På landsbasis er det per dags dato ca 36 postkontor som etter hvert skal bli til 30. Det er altså noen flere som skal over til post i butikk. Posten er sertifisert miljøfyrtårn og det er vi stolte av. Vi kildesorterer avfall, postbudene kjører el-bil og postens lastebiler kjører med biodiesel eller gass.

Mellom landene i Europa kjøres det mye tog, så samlet sett står miljøfokus høyt i kurs hos oss. HMS innad i Posten er også høyt prioritert og vi er meget glade for at vi har høy trivsel og lavt sykefravær her hos oss. Det er generelt lite sykefravær i Posten, vi gjennomfører ofte undersøkelser som vurderer trivsel hos ansatte og vi ser at på landsbasis kommer vi veldig godt ut.

Vi er opptatt av å skape en trygg og god arbeidsplass, og så langt ser vi ut til å ha lykkes godt med det. Og med det sagt, gjenstår det bare for meg og mine ansatte å ønske en riktig GOD JUL!

Tekst og foto: Kristin Emilie Gudbrandsen

Related posts

PS Press Reklame: Startet med en boxershorts og omslaget på en tegneblokk

mortensen

Rema 1000 Midtveien i nye flotte lokaler i Varnaveien

mortensen

Nissetoget 2021 snart klart for avgang

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy