Image default
Bedrift

Bogerud Tekstil er 50 år

Ideen var å selge rimelige kvalitetsvarer til barn og ha et godt utvalg av garn. Bogerud har lang tradisjon i å forsyne husholdninger på Østlandet med rimeligere varer av høy kvalitet. 

Nå kan Bogerud se tilbake på mange suksessrike år, og i år har tekstilkjeden 50-års jubileum. Rolf Sverre Anke Nielsen er daglig leder i Bogerud Holding AS og driver i dag syv av til sammen 14 Bogerud forretninger. Det er søsteren hans som leder de syv andre butikkene.

– Det var mine foreldre som i 1965 åpnet den første butikken på Bogerudsenteret i Oslo. Før den tid bodde de i Narvik og overtok en butikk som var omtrent konkurs. De måtte betale varer på forhånd for i det hele tatt å ha varer i butikken, og etter to års hardt arbeid begynte forretningen å gå bra og de fikk tilbud om et butikklokale på Bogerud i Oslo.

Det var slik det hele startet og slik ble Bogerud Tekstil grunnlagt, sier han. Med målrettet og solid arbeid og god hjelp fra naboer og venner, med alt fra opprydding etter lørdagssalget, til berettiget av brosjyrer, vokste Bogerud seg stor på kort tid. Folk fra hele østlandsområdet dro til Bogerud for å handle, og i en periode var det den butikken med størst omsetning i Norge. Bogerud var også den forretningen som innførte papirbleier til Norge. Jeg husker faktisk at jeg satt på fortauskanten og solgte trådsneller, jeg var fire år og har sterke minner fra den gang, sier Rolf Sverre. Jeg visste hele tiden at jeg skulle overta etter mine foreldre.

Eventyrlig vekst
Mine foreldre pensjonerte seg i 1998 og det var oss tre søsknene som overtok driften. På det meste var det 36 Bogerud forretninger i landet, og mange av de lå forholdsvis tett. Vi hadde ansvaret for 12 butikker hver, og vi så etter hvert at det ble behov for å innskrenke. Bogerud i Moss feirer også jubileum i år. 25 år har det blitt, og butikken på Høyda har alltid gått bra, sier han. Tidligere lå forretningen der hvor det nå er blitt Coop Mega, det er nok mange som husker Bogerud også fra den tiden. Jeg må benytte anledningen til å skryte av butikksjef Bibbi, som har jobbet like lenge som Bogerud har eksistert i Moss. Hun er som en institusjon i seg selv, og til stor glede for både oss og kundene. Alltid blid og stadig nytenkende og kreativ og selv om hun snart er pensjonist gir hun seg nok ikke helt enda, og heldigvis for det, sier han.

Prioriterer kundekontakt
Selv er jeg mye i butikken i Drøbak, og jeg har alltid vært glad i å omgås kundene. Jeg opplever det som nødvendig for å kunne imøtekomme kundenes behov. Vi er heldige, for Bogerud Tekstil har alltid hatt mange trofaste og fornøyde kunder, og det gjør naturlig nok arbeidshverdagen veldig hyggelig, sier Rolf Sverre. Det er et bevist valg fra vår side å gi butikksjefene både mye frihet og mye ansvar, og det ser vi fungerer veldig fint. Vareutvalget hos Bogerud har alltid vært

bredt og det ønsker vi å fortsette med. Vi fører klær både til dame, herre og barn og har i tillegg et rikt utvalg av ulike typer garn. Vi har mange kjente merkevarer og alle de viktige ” bruksklærne” som ull-undertøy til hele familien, regntøy og parkdresser til barna. Og ellers, hvis du leter etter noe spesielt, kan det godt hende du finner det hos oss!

Tekst og foto: 

Kristin Emilie Gudbrandsen

Related posts

Hos Finn Brynildsrud & Sønner på Høyda kan det umulige bli mulig

mortensen

Fjernhjelp er PC Hjelps løsning under koronapandemien

mortensen

Leder ny kjede for håndverkere fra City Syd

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy