Image default
Høyda

Fullt trøkk i Vingparken

Når Enata Eiendom har ferdigutviklet sine 110 dekar i Høydaområdet vil en ny bydel være et faktum. Arbeidstittelen er Vingparken, forteller Espen Klevmark, partner og eier i eiendomsselskapet.

Handelsparken, eller Sydsiden, fylles med det første opp med Stamsaas AS, forhandler av BMW, Mini og Ford, og dermed er den delen av prosjektet foreløpig fullført. Men det arbeides med utvidelse i retning Moss Bilsenter og Skeidars varelager, hvor det kan etableres plasskrevende handel som møbler, byggevarer, hagesenter og bil. Dette vil utgjøre inntil 10 000 kvadratmeter, i tillegg til de eksisterende 15 000.

Komplett tilbud
Et annet konkret prosjekt er Lilleeng Helse, som skal lokaliseres til Trio Vings gamle hovedkontor.

– Her åpner vi fase 1 i januar 2016, informerer Klevmark, – og vi snakker da om et kompleks på 7 000 kvadratmeter. Vi vil ha minst syv ulike klinikker når vi åpner, i tillegg til moderne konferansesenter, byens største apotek, og restaurant i den gamle kantinen til Trio Ving. Der vil det være lunsjkafe på dagtid, og fransk/italiensk brasserie på kvelden.

Helsesenteret vil deretter utvides til å bli et ganske komplett tilbud innen sitt slag, med alle tilbud som er naturlig å finne på et slik sted.

Forum
Det er faktisk et yrende liv og mangfoldig næringsvirksomhet i området hvor nå fraflyttede Trio Ving og Ving Card sto for aktiviteten. Den gamle «Skofabrikken» er fylt av mindre foretak, og lokalene er utleid uten at stedet har vært markedsført.

– Her har vi lagt vekt på å holde en skikkelig standard. Vi prøver alltid å levere bedre enn lovet, så leieboerne blir fornøyde, sier Klevmark. Og legger til at delprosjektet, som kalles Forum Business Center, skal utvides mot sydøst med tre til åtte kontorbygg som vil beslaglegge 20 – 30 000 kvadratmeter.

Parkanlegg
Det er også dimensjoner over boligsatsningen i det som har fått navnet Rosenvinge Park. Ikke mindre enn 280 boliger skal bygges der, med oppstart av første byggetrinn i inneværende år.

– Her vil vi bygge på en måte som gjør at de ferdigstilte boligene skånes i stor grad mot den videre utbyggingen, slik at man skal slippe å leve på en gjørmete byggeplass. Og vi tar vare på parkanlegget, hvor det ikke skal felles et tre, forklarer Klevmark.

– Hvor stor vil den parken være, da?

– Den vil delvis inngå i området mellom bygningene, men sentralparken vil utgjøre seks dekar. Så her blir det god plass til soling, grilling, lek og andre aktiviteter.

Utsikt til Færder
Et annet særpreg ved den kommende bebyggelsen i Rosenvinge Park er høyden.

Her vil mossinger for første gang kunne flytte inn i tolvte etasje, og nyte en mektig utsikt fra det som eiendomsmegleren allerede kaller «byens tak».

– Fra og med fjerde etasje kan man faktisk se Færder fyr, frister Klevmark, – og mot vest er det utsikt helt til Hurum.

Den nest høyeste boligblokken blir på åtte etasjer, mens i parken vil det være småhus på to etasjer. De 280 boligene vil være fordelt på 10 – 12 bygningskropper.

– Innflytting?

– De første til jul i 2016. Deretter vil det ta fem år før alt er ferdigstilt.

– Størrelse på leilighetene?

– Fra 30 til 130 kvadratmeter, avslutter Espen Klevmark.

Tekst og foto: Lars Rune Debes

Related posts

PS Press Reklame: Startet med en boxershorts og omslaget på en tegneblokk

mortensen

25 år med City Syd

mortensen

Det er langt ned til fjell på Ekholt og Høyda

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy