Image default
Høyda

Skal samle City Syd til ett rike under nytt navn

Etter mange år uten markedsselskap, felles møtested og markedsfører med ansvar for å fremme City Syd som en helhet er Tina Lorentzen nå på plass. 25-åringen fra Moss skal samle City Syd til ett rike. Hun er allerede godt i gang.

15. oktober hadde Tina Lorentzen sin første arbeidsdag i det som er Østfolds største handelsområde. Kontoret hennes ligger i tredje etasje i Vingparken, men der har hun tilbrakt mindre tid foreløpig. De første par månedene har gått med til møter med ulike aktører om både strategi, muligheter og ønsker, navnebytte om området og banking på dører hos de som driver bedrift eller butikk i området.

Besøkt 80 næringsdrivende
– Dette er et utrolig mangfoldig område med en fin blanding av lokale og nasjonale aktører og små og store virksomheter. Foreløpig har jeg vært på besøk hos drøyt 80 av de som driver virksomhet her, og det er på langt nær alle. Jeg har mye igjen før jeg har tatt hele runden og hilst på alle. Men så langt er erfaringene og tilbakemeldingene positive. Det virker som om de aller fleste er glade for at det nå har kommet en person som skal jobbe for hele området som helhet, sier Tina Lorentzen.

– Tilgjengeligheten til området er også helt unik. Du har Ryggeveien og ikke minst kort avstand til E6. Dette gjør at Varnaveien/Høyden er et område med stort geografisk nedslagsfelt. Enda viktigere blir betydningen for området når Moss og Rygge slås sammen 1. januar 2020. 

Mossepatriot
Hun kaller seg selv skikkelig mossepatriot.- Jeg er født på Jeløya og har senere bodd på Ørejordet. Byen er utrolig fin, og fortjener et godt rykte på alle måter. Tenk hvilke muligheter vi har her både strandliv, Vansjø, turmuligheter og annen rekreasjon, og for ikke å snakke om byens sentrale beliggenhet med kort vei til både Oslo og Sverige. Jeg har forsvart og framsnakket Moss i flere sammenhenger når det har kommet hint om at byen kun er kjent for Mosselukta og andre myter som det ikke er hold i. Stadig flere får da også opp øynene for Moss. Se bare på boligprisene, som øker mest i hele landet. Det merket dessverre vi da vi skulle flytte tilbake hit, smiler hun.

Et sentrum for Moss/Rygge
Det er prosjektleder som er Tina Lorentzens formelle tittel. 25-åringen fra Moss, som har bachelor fra BI og master fra NTNU, er ansatt i et selskap dannet av Høyden Utvikling og PS Press. Her blir hun en slags utvidet «senterleder» for det som er Østfolds største handelsområde.

– Hovedoppgaven min blir å fremme området og bidra til at handelsområdet på grensen mellom Moss og Rygge styrkes ytterligere. Selv om Moss sentrum alltid vil ha sin posisjon så er området fra Høyden og Varnaveien ut til Bredsand det nye sentrum i storkommunen. Et ganske så spennende og annerledes sentrum, mer amerikansk med mange store varehus hvor folk kan kjøre bilen til døra, sier Tina Lorentzen.

Nytt navn
Hun har startet med ganske så blanke ark og stor frihet i å forme sin egen arbeidsdag etter at den første store oppgaven er gjennomført: Finne et nytt navn til området.

– Her har jeg godt hjelp. Dette er en sak som tydeligvis engasjerer enormt, for vi har fått inn massevis av gode forslag. I tillegg har jeg hjelp av en bredt sammensatt og kompetent jury som skal gå gjennom alle forslagene og bestemme hva området skal hete for fremtiden. 

Å finne et felles navn som hele området kan samles om er ikke lett. City Syd, Høyden, Bredsand, Varnaveien, Ekholt, Kallum, Melløs, Rabekk, Ørejordet, Årvold. Handelsområdet består av mange områder og navn og meningene er mange. Men like over nyttår blir det klart hva City Syd skal hete i fremtiden.

Ta del i byjubileet
– Ellers så kommer jeg til å ha fokus på at det skjer ting her. Blant annet fikk vi nå utvidet nissetogets rute, og det blir sikkert en del aktiviteter framover. Jeg har også vært i kontakt med Trygve G. Nordby som leder byjubileet i Moss som er i 2020. Dette jubileet vil vi gjerne ta del i. Det ligger jo mye byhistorie i området vårt. 

– Hvordan og i hvor stor grad vi skal delta i jubileet er ikke bestemt, men jeg ser for meg at det blir en god del jubileumsarrangementer. I området har vi for eksempel en god del ledige og tomme lokaler som kan brukes til teater, konserter og andre arrangementer knyttet til jubileet, sier Tina Lorentzen.


Related posts

Konferansesenteret i Helseparken – et tilbud for alle

mortensen

Thu og Johansen AS: En håndverksbedrift med lange tradisjoner

mortensen

Høyda-planen ute på høring: LA OSS HØRE DIN MENING!

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy