Image default
Bil

Ernø Auto: Solgte over 400 biler i 2021

Hos Ernø Auto AS har 2021 vært et innholdsrikt år. Midtveis i året forlot de lokalene i Rabekkgata og etablerte seg i stedet i Kvaenveien. En formidabel flyttejobb når det stod på som verst, men valget om å flytte på seg angrer ikke innehaver Bjørn Ernø et sekund på.

Barnebarnet Emil er også meget interessert i biler. Kan det være genetisk?

– Det har vist seg å være et svært godt valg. Vi kunne vel egentlig ikke fått det bedre. Å dele lokaler slik vi gjør nå i sammen med Bilxtra har nok slått veldig positivt for oss begge. Vi har både felles nytte og ikke minst glede av hverandre. Til sammen danner vi jo et bilvarehus, forklarer han.

Innfrir målsettingen

Da vi var i kontakt med Bjørn Ernø rett etter at de hadde fått etablert seg på Kvaenjordet, så uttalte han at målet for året var å selge cirka 400 bruktbiler. Det målet kan de nå krysse av som oppnådd.

– Det er jo fortsatt noen dager igjen til vi skriver 2022, og innen den tid så regner jeg med at vi passerer 400 salg med god margin. Det må vi si oss godt fornøyde med, uttaler sjefen sjøl.

Assortert utvalg

En rask spasertur rundt bygget i Kvaenveien 5 bekrefter at ERNØ AUTO AS har et bredt utvalg av bruktbiler inne. Faktisk er det rett i underkant av 100 biler å velge mellom. Et passende antall, forklarer innehaveren.

– Med en målsetting om å selge rundt 35 biler i måneden, så må vi jo ha et assortert utvalg inne til enhver tid. Heldigvis har vi et nært og godt samarbeid med tre forhandlere i Østfold som muliggjør å holde trykket oppe. Det er en kabal som skal gå opp for å komme i mål til slutt, forklarer Bjørn Ernø.

Spennende tider

Selv om bruktbilsalget har vært jevnt godt nå i flere år, så er Ernø spent på hva fremtiden vil bringe.

– Helt klart. Jeg tror jeg skal stå over å spå noe som helst, bortsett fra jeg tror at 2022 vil bli et spennende år.

Vil blant annet tilgangen på biler være like god som nå, eller vil den påvirkes av at nybilforhandlerne generelt har slitt såpass med å levere biler?
– Hvem vet. Det eneste jeg føler meg rimelig sikker på er at biler basert på fossilt brennstoff vil selge bra fortsatt, og da tenker jeg i mange år fremover. Rent bortsett fra det må vi nesten bare vente og se, forteller innehaveren.

Av Petter Andresen

Related posts

Brennes med to nye bilmerker

mortensen

thansen – Nyåpning i Høyda handelsområde

mortensen

Autobuss AS: Fredrikstadfirma har flyttet til Moss

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy