Image default
Trening

Deltok i «VM i alt som er slitsomt»

Hun  er ny rektor på Rygge ungdomsskole.  Men det  ikke alle vet, er at Anne-Synøve Lindkjenn (50)  også er en ekstremt godt trent  idrettsutøver – så sterk i kropp og hode at hun nylig representerte Norge i VM i «Functional Fitness» i Brisbane i Australia. 

Men la oss ta det i rekkefølge, så å si. Anne-Synøve Lindkjenn er gift.,  er mor til tre barn på henholdsvis 20, 16 og 13 år og bosatt på Skarmyra. 

Den nye rektoren tok  lærerskolen i Oslo, og hun har grunnfag i idrett fra Norges Idrettshøgskole samt rektorutdanning på sin CV.  Den yrkesmessige «oppvarmingen» skjedde på Solli skole og senere på Øreåsen, der hun etter hvert ble assisterende rektor. 

Ekstern utlysning
Da Rygge ungdomsskole åpnet i august 2016, kom  Anne-Synøve Lindkjenn dit som avdelingsleder og stedfortreder for rektor Elisabeth Dyhre. Hun jobbet tett med Dyhre , som nå er kommunalsjef i nye Moss kommune. 

Lindkjenn tok  gradvis over oppgavene hennes, og fra mars i år har hun vært fungerende rektor. Men tro ikke at hun fikk stillingen i gave. Den ble  utlyst eksternt, men Anne-Synøve Lindkjenn var den av de fem søkerne som trakk det lengste strået.  

Flott skole
Og Lindkjenn skryter uhemmet av «skolen sin».  – Ja, det er en fantastisk flott skole. Vi har 570 elever som kommer fra fem barneskoler; Ekholt, Øreåsen, Vang, Larkollen og Halmstad. Og  vi er  totalt 85 ansatte, inkludert 65 lærere. Jeg er avhengig av, og har, en god ledergruppe. Store fagteam gjør det attraktivt å jobbe her.  For eksempel har vi 13 mattelærere i staben, sier hun.

Ann-Synøve Lindkjenn

–  Og jeg kan nevne at vi har arbeidslivsfag som alternativ til fremmedspråk. Akkurat det er jeg fornøyd med og stolt av. At vi har bibliotek og ungdomshelsestasjon  under samme tak, er naturligvis  en enorm fordel, sier Lindkjenn. At hun har klare tanker om og et dypt engasjement for jobben, kommer til uttrykk i  følgende «statement»: 

– Min motivasjon, eller oppdrag, om jeg får være litt høytidelig, er å utvikle sunne ungdommer som tror på seg selv og at de har noe å bidra med i samfunnet, sier hun.

Gjennomtrent
Ved siden av jobb og familie er det trening som preger Anne-Synøve Lindkjenns tilværelse. I gjennomsnitt tilbringer hun halvannen time, seks dager i uken, i treningslokalene til Optimal Prestasjon (OP) i Øisteins gate på Jeløy. 

– Jeg har trent cross-fit i tre og et halvt år. Men jeg er født på gård og drev med turn i mange år, så den fysiske grunnmuren ble nok lagt gjennom hard jobb og trening i unge år, resonnerer hun. 

Allsidighet 
Vi tyr til Google for å finne ut hva cross-fit, eller Functional fitness, egentlig er:
«Her trenes både utholdenhet, arbeidskapasitet, styrke, smidighet, kraft, hurtighet, eksplosivitet, koordinasjon, balanse og presisjon (!)», leser vi. 

Og videre:«Funksjonelle basisøvelser vil være markløft, frivending, knebøy, press, støt og rykk, samt en rekke turnrelatert øverlser:  Pull-ups., dips, tauklatring, armhevninger, sit-ups,  håndstående armhevning og statisk hold. I tillegg kommer kondisjonsøvelser: Sykling, svømming, løping og roing – hardt og raskt».   

Puh!!!

Alt som er slitsomt 
– Som du skjønner,  handler dette om å drive med  alt som er slitsomt og gjør vondt, humrer Anne-Synøve Lindkjenn etter en oppvarmingsrunde som bokstavelig talt kan ta pusten (og motet) fra de aller, eller fleste. 

– Cross-fit krever god fysikk, styrke og kroppskontroll. Men det er jo det som gjør det moro: Å trene for å mestre. Det er alltid noe man ikke kan, og som man må bli bedre på, sier Anne-Synøve, som etter eget utsagn er best  i styrke («pers» på 147 kilo i markløft!) og har litt å gå på når det handler om kondisjon. 

– Og bedre er hun definitivt blitt, den nye rektoren. Så god at hun var én av tolv utøvere, fire kvinner og åtte menn, som fikk representere Norge under VM i Functional Fitness, der deltagerne gjennomførte seks ulike økter på tre dager.

– Tipper at det var godt å få sove på flyet hjem…

Tekst: Per L. Johansen/Foto Jørn Mortensen

Related posts

Actic treningssenter i Lilleeng Helsepark: God effekt i varmtvann basseng

mortensen

I full trening helt frem til fødselen

mortensen

«Nye» Spenst i rute før sesongstarten

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy