Image default
Lilleeng Helsepark Nytt på Høyda

Fødselshjelperen June

I Lilleeng Helsepark, nærmere bestemt i Lilleeng Velværesenter, holder June Helene Glosli Olsen. Relativt ferskt På Høyda-medlem – og doula.  

– Mange vet ikke hva en doula er, og har ofte mange spørsmål om hvordan vi jobber og hva vi kan hjelpe med, sier doulaen selv.

Her er de åtte mest stilte spørsmålene hun får:

1 Hva er en doula? 
En svangerskapsterapeut / doula (fødselshjelper) er en profesjonell fødselspartner som gir emosjonell, fysisk, informativ og praktisk støtte både før, under og etter fødsel.

2.  Hva slags utdanning har en doula? 
Dette varierer, men det å bli doula er ingen «helgeutdannelse». Jeg har et helt år med utdannelse hvor vi lærte om fødselsforløpet, modningsakupressur, soneterapi, gravidmassasje og mye mer. Jeg har også tatt etterutdanning i spinning babies. Dette er spesialøvelser for å endre babyens liggestilling, for eksempel hvis babyen ligger i seteleie.

3. Hva gjør en doula før fødselen?
Før fødsel har vi ofte samtaler rundt fødsel og ulike problemstillinger og spørsmål gravide har. Vi gir gjerne også massasje, og tre uker før termin får mange akupressur i tillegg til massasje. En doula holder ofte også fødselsforberedende kurs.

 4. Hva gjør en doula under fødselen?
Når fødselsforløpet starter, kommer doulaen gjerne hjem til paret. Deretter reiser man til sykehuset i hver sin bil. Under selve fødselen kan doulaen massere og støtte den fødende og gjerne også veilede partner. Jeg bidrar også gjerne med praktiske ting, som å hente mat og drikke. Etter fødselen velger noen å ha et barselvisitt hvor vi går gjennom fødselen og har ammeveiledning.

5. Kan en doula gi smertelindring?
Ja, med akupressur. Dette er det mange som sier de har god effekt av. Jordmor og lege håndterer det medisinske.

6 Er det sikkert at doulaen får bli med inn på fødestuen?
Dette er vanligvis ikke noe problem, fordi det er den gravide selv som bestemmer hvem som skal være med inn på fødestuen.

7.  Kan en doula være med på hjemmefødsel?
En doula blir gjerne med på hjemmefødsel. Dette skjer da i samråd med jordmor.

8. Hvordan vet jeg om en doula passer for meg?
Kom innom og ta en prat med meg, så får du gjerne et bedre inntrykk av hva en doula er. Da kan du også kjenne på kjemien. Det er viktig for meg at både den gravide og partneren hennes skal føle seg trygg.

Related posts

Snikgjest på Bredsand – Et lite mekka for lokalprodusert mat og drikke

mortensen

Bruktbilforhandleren Moss Bil As – kobler til et «ekstra ben»

mortensen

CC Cowboys konsert i VingParken:- Vi trenger en konsert som løfter oss igjen!

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy