Image default
Nytt på Høyda

Nå tar Malin med seg Farbror Melkers til Høyda

For ikke mange dager siden kunne Wok & Go ønske sine første kunder velkommen til deres nye restaurant i Varnaveien 35. Nå følger Farbror Melkers Cafe etter. De etablerer seg faktisk i nabolokalet i V35 og det er ikke tilfeldig forteller eier Malin Pettersson.

–  Jeg kjenner jo til driverne av Wok & Go fra tidligere, og når de tok kontakt med meg i forhold til om jeg ønsket å dele det store lokalet med de så ble jeg jo nysgjerrig. Etter å ha gått noen runder med meg selv så bestemte jeg meg for å slå til og nå er det ikke mange dagene igjen før alt er på stell, smiler hun fornøyd.

Det rette stedet å være
Den svenske kafeeieren er på ingen måte noen fersking i gamet. Fra tidligere driver hun Farbror Melkers Cafe både i Moss sentrum, på Mosseporten senter og på Østfoldhallen. Valget av plassering for hennes fjerde «barn» var langt fra tilfeldig.

– Høyda-området og dets utvikling er jo utrolig spennende. Det virker jo som at det er her det skjer akkurat nå. Etter å ha sjekket ut hva som eksisterer av kafetilbud her oppe så ble jeg overbevist om at det også var plass til oss. Vi har stor tro på at dette kommer til å bli en lykkelig reise, smiler hun.

Sin egen stil
I Farbror Melkers lokale, som faktisk har en åpen kjøkkenløsning inn til naboen Wok & Go er det nå rigget for å kunne ta imot nærmere 50 gjester. Stilen som er valgt inventarmessig er en blanding av moderne og retro. Et valg eieren er godt fornøyd med.

– Når man først fikk muligheten til å være med å påvirke utseendet i lokalet fra start, så kunne vi jo skreddersy det etter egne ønsker. Målet var å skape et lokale som ikke skulle føles for stort og samtidig hadde en lun og god atmosfære. Det hele har vært en spennende prosess som har gitt oss en innvendig look som vi er svært tilfredse med. Her skal det så absolutt gå an å hygge seg, forteller Pettersson.

Spesialdesignet uteområde
Foruten et stort innvendig serveringslokale har også Petterson bygd opp en flott uteservering. Området er avgrenset med seksjoner spesialdesignet for kafeen, hvor rustne plater og runde steiner er momenter som går igjen. Selv om årstiden for uteservering nå er over så ønsker kafeeieren at ting skal være på stell før åpningen.

– Vi har som mål å stå ferdig i festpyntet drakt når vi åpner. Selv om det ikke blir full fart utendørs fremover så kommer vi til å pynte seksjonene med planter tilhørende årstiden. Når våren kommer derimot håper vi på mye liv og røre her. Tenk bare på de flotte solforholdene vi kommer til å få. De og den fine innrammingen vil gjøre det hele svært attraktivt for gjestene våre, svarer hun.

Ikke lenge igjen
I Petterssons nyetablerte kafe på Varnaveien vil mellom fem og 10 personer ha sin arbeidsplass. Interessen for et sted og ta fredagspilsen eller for å få gjennomført julebord har allerede meldt seg selv om dørene fortsatt er lukket. Et godt tegn, mener Petterson.

– Det er jo tydelig at folk har fått med seg at vi er på vei inn i V35 og det er jo svært gledelig. Så snart de siste brikkene har falt på plass, så vil vi ønske velkommen inn. Forhåpentligvis skjer dette allerede i første del av november. Vi kommer da også til å holde åpent på kveldstid, med en utvidet åpningstid frem mot helgen. Du trenger ikke å spørre om vi gleder oss til å åpne, for det kan jeg forsikre deg om at vi gjør, avrunder en stolt eier.

Tekst: Petter Andresen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Specsavers forlater Moss sentrum til fordel for Rygge Storsenter

mortensen

Psykolog Håkon-André Blad – nytt tilskudd i psykologifellesskapet

mortensen

Lanserer høstprogrammet fylt med mye energi og velvære

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy