Image default
Kultur

Even Slettmyr (15) – tryllekunstner med eventyrlig fingerferdighet

Ifølge Wikipedia er illusjonisme et ord for trylling. Nåtidens tryllekunstnere bruker ikke magi eller overjordiske krefter, men rett og slett bruker illusjoner. Ordet illusjon betyr synsbedrag, og å illusjonere innebærer følgelig å få det til å se ut som om du gjør noe du ikke gjør. 

Om Even Slettmyr drev med synsbedrag eller trylling er ikke så viktig. Faktum er at vi var tre voksne mennesker som sto tett innpå og fulgte med. Likevel demonstrerte han sine ferdigheter på en imponerende måte. Bare man tenkte på et kort, så dukket det riktige kortet ut av kortstokken som troll av en eske. Fingerferdighet på høyt nivå? Ja sikkert, men det var ikke mulig å oppdage at det her ble flyttet og skiftet på kort underveis.

Trener mye
Et «tryllesett» i julepresang da Slettmyr var 12 år satte det hele i gang. Han ble skikkelig hekta på denne hobbyen og oppdaget etter hvert at dette var noe han hadde anlegg og talent for. Det viktigste rådet han fikk av en profesjonell tryllekunstner var å trene og øve mye. Han perfeksjonerer seg stadig og benytter læring fra You Tube mye. 

Hans mentor Daniel Granli gir ham jevnlig profesjonell rettledning og sikker noen hemmelige råd også. Hva de snakker om og diskuterer på sine møter i Magiske Cirkel Norge, vet nok bare de som er medlem der. Treningsdisiplinen til den unge artisten er temmelig unik og fullt på høyde med profesjonelle idrettsfolk. Han forteller at det trenes målrettet hver eneste dag og da opptil 3 til 4 timer om dagen. Imponerende. I tillegg trener han sporadisk dans, da det perfeksjonerer bevegelse, smidighet og utholdenhet.

Støtte hjemme
Som i alt man skal bli god i, er det viktig med støtte fra de nærmeste. Mammaen Trude Halvorsen kan fortelle at så lenge det ikke går utover skolearbeid, har han bred støtte i hjemmet. Hun er også engasjert i Magiske Cirkel Norge ved sitt engasjement i styret. 

Magiske Cirkel Norge ble stiftet den 21. oktober i 1928. Dette er Nordens eldste trylleforening og engasjerer over 300 aktive medlemmer. Videre forteller Trude Halvorsen at det er stort engasjement i rekrutteringsarbeidet for yngre medlemmer. 

De har samlinger fire ganger hvert år, og da møtes landets trylleinteresserte til utveksling av erfaringer og for å lære mer om sin fascinerende hobby. Eller kanskje en fremtidig karriere. 

Magiske Cirkel Norge har også et imponerende bibliotek med bøker og filmer som er til medlemmenes disposisjon. Det er også en egen gruppe på Facebook som gir deg tilgang til og mulighetene til å treffe mange med felles interesse. Her er mulighetene mange, sier Halvorsen, det gjelder bare å benytte dem.

Mange engasjementer
Even Slettmyr er en populær tryllekunstner. Han har allerede gjennomført et utall av opptredener på kjøpesenter, barnebursdager og andre ansamlinger som det kan trylles. Om det er barn eller voksne i publikum har liten betydning mener nå vi. Det er bare å la seg imponere. 

Hans samarbeid med klovnen Cathrine, som er barneunderholdningsansvarlig i musikk og underholdning selskapet Mous.no, er en trygghet for både artister, foreldre og ikke minst for de som bestiller.  

Fotografen og undertegnede journalist er sjelden enige om så mye, men denne gangen måtte vi bare nikke samtykkende på hodet og innrømme at vi sto overfor et unikt talent. Holde åtte kort over hverandre….på høykant – ikke alle klarer det nei.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen


Related posts

CC Cowboys konsert i VingParken:- Vi trenger en konsert som løfter oss igjen!

mortensen

­Store forhåpninger til TV-aksjonen den 23. oktober 2022!

mortensen

Andreas Jørgensen med Fotoutstilling på Rygge Storsenter

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy