Image default
Kultur

­Store forhåpninger til TV-aksjonen den 23. oktober 2022!

Komitéleder og varaordfører Tor Petter Ekroll mener at årets innsamlingsmottager – Leger Uten Grenser – vil inspirere og motivere mange til å bidra slik at innsamlingen kan nå høyder vi kan være stolte av. Kommunekomiteen består av topp motiverte medlemmer som har stor tro på at årets innsamling vil gi god respons hos giverne.

Årets TV aksjon finner sted den 23. oktober, og vil kunne bidra til at årets mottagere – Leger Uten Grenser – vil kunne få verdifulle bidrag til sitt arbeide i land og områder som har store behov. I år er det rettet spesiell oppmerksomhet mot de fire landene Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone.

Livreddende helsehjelp

Leger Uten Grensers arbeider for å gi livreddende helsehjelp og medisiner mot sykdommer som rammer mennesker på tvers av landegrenser, uavhengig av etnisitet, seksuell orientering, religion, politisk ståsted, alder og kjønn. Det dør millioner av mennesker hvert år av smittsomme sykdommer som på sikt kan treffe oss, om vi ikke i fellesskap, gjør vårt for å forebygge og bekjempe smitten. Innsamlingen skal sørge for vaksiner, tilgang på livreddende medisiner og legebehandling i disse landene. Deler av disse midlene skal også bidra til å utvikle medisiner mot det som ofte blir omtalt som de glemte dødelige sykdommer.

Kommunekomiteen

Moss kommunes ordfører Hanne Tollerud utnevnte varaordfører Tor Petter Ekroll som leder av komiteen og oppfordret ham til å danne en kommunekomite som skulle koordinere og samordne arbeide med innsamlingen i Moss. De skulle informere frivillige, samt lag og foreninger, til å ta sin del av jobben med innsamlingen. 

Selv om det etter erfaringen fra 2020 og 2021ble bestemt at vi ikke skulle benytte vanlige bøssebærere, har det etter oppfordring blitt laget 100 bøsser som skal gå rundt og ringe på byens dører. Ikke alle vil få besøk, men ved hjelp av digitale bøsser og andre digitale plattformer vil alle byens borgere som ønsker å delta i «dugnaden» få mulighet til å gi sitt bidrag.

Komiteen for innsamlingen i Moss kommune, består av varaordfører Tor Petter Ekroll – leder, Amber Khan – Koordinator, Ida Madeleen Moe – Frivillighetskoordinator, Torill Sørenssen – Daglig leder Moss frivillighetssentral, Joachim Majambere – skoleeier avdelingen, Remi Sølvberg – Bøssebæreransvarlig. Unn Bøhm Tveito – Verdifestivalen, Kristin Utakleiv – Moss i Sentrum. 

I tillegg er det utnevnt to ambassadører som vil bidra på hver sine måter. Dette er Petter Myhre og Jan Riis.

Vi har samlet et slagkraftig og topp motivert lag – mener Ekroll, som har stor tro på at innsamlingen i kommunen vår vil gi gode bidrag til formålet.

Digitale bøsser

I tillegg til de 100 manuelle bøssene som vil vandre rundt i Moss, er det åpent for en stor dugnad med digitale bøsser. Her kan du engasjere deg ved å gå inn på blimed.no. Registrerer du deg her kan du delta som digital bøssebærer, og man kan begynne å donere i disse bøssen fra den 7. oktober.

Suksessen fra i fjor med digitale bøssebærere som reiste frem og tilbake med «Bastøfergen» vil bli gjentatt også i år. 

Vi håper at våre bøssebærere vil bli like godt mottatt av de reisende som i fjor – smiler Ekroll fornøyd. Det legges ned en betydelig dugnad rundt innsamlingen som vi er meget stolte av i dette «Frivillighetens år» – legger varaordføreren til.

Sparebank1 med ringeaksjon

Banksjef Ida Andberg hos Sparebank1 Østfold-Akershus forteller til avisen Høyda at banken også i år vil delta i ringedugnaden. Vi satser stort sett på samme opplegg som i fjor, da dette fungerte knirkefritt og ga gode resultater i klingene mynt. Vi håper at de av våre kunder og næringslivstopper som blir invitert, finner tid til denne dugnaden som betyr så mye. Vi har jo et klart mål om å forbedre siste års glimrende resultat som var 2600 kroner pr. minutt. Det blir også i år installert ei klokke/bjelle, som deltagerne kan ringe i hver gang det doneres over 5000 kroner. Konkurransen om å få slå i klokka var stor, så vi håper den ringer kontinuerlig i år – smiler banksjefen. 

Varaordfører Ekroll registrerer at oppslutningen om aksjonen er stor også i år. Han minner om at muligheten til å delta fortsatt er åpen, så den som ønsker å delta, eller har spørsmål angående årets TV-aksjon i Moss kan ta kontakt med Tor Petter Ekroll på telefon: 451 30 300, kontakte kommunetorget eller noen i komiteen. 

Alle er velkommen til å delta i årets TV-aksjon avslutter varaordføreren før han haster av sted til neste møte.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Moss Magasinet 2020

mortensen

Andreas Westerveld (19) lager «Jens og Jason»: Tegneserie-talent fra Ekholt

mortensen

Lions Club Rygge: Til det beste for lokalsamfunnet

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy