Image default
Mat & Drikke

Ertnes på Høyda: Marinerer til den store gullmedaljen

Det er ikke til å unngå å få vann i munnen når man ser det enorme utvalget av marinert kjøtt som fyller utsalgsdiskene hos Ertnes Kjøtt i Varnaveien. Stedet er rett og slett en oase for alle oss som elsker et godt stykke kjøtt på grillen. Pandemi eller ei.

Det går så det suser hos Ertnes Kjøtt AS i Varnaveien om dagen. Spesielt kjøtt til å legge på grillen er populært og det er kanskje ikke så rart når du ser det enorme utvalget.

– Det bør jo være mulig å finne noe du liker her. Alt du ser har vi marinert selv. Det krever selvfølgelig mye planlegging, men det er det verdt. Vi er stolte over å kunne presentere et stort utvalg overfor våre kunder, sier Hanne Austad som er butikkleder.

Flinke til å variere
Til tross for at vi foreløpig kun er inne i den spede begynnelse av årets grillsesong, så har butikken i V35-bygget på Høyda allerede levert grillmat i bøtter og spann. Bak disken bugner det i ulike varianter av marinert kjøtt fra okse, lam og svin. Noen umiddelbar bestselger vil ikke Austad trekke frem.

– Jeg synes vel egentlig at våre kunder er flinke til å variere.  Hvis jeg skal trekke frem noen favoritter så må det være gyros og hvitløksmarinert entrecote. Heldigvis har vi fortsatt god tilgang på krydder til våre marinader selv om vi nå står midt oppe i en høyst spesiell periode, svarer hun.

Opplever gode dager
Selv om mange butikker enten har måttet stenge helt, eller har opplevd en markant nedgang i omsetningen på grunn av pandemien, så har Ertnes Kjøtt opplevd en real oppsving.

– Hos oss har det vært full fart hele tiden. Vi merker godt at folk nå har vært vesentlig mer hjemme og at restaurantene har vært lukket. Det har ikke bare ført til økt salg av grillmat, men også til økt etterspørsel av det meste som vi tilbyr i butikken. Noe vi har solgt markant mer av den siste tiden er for eksempel ferdige middager, pølser i ulike varianter og egg, forteller butikklederen.

Var skeptiske
En solid omsetningsvekst får selvfølgelig frem smilet hos butikkleder Hanne Austad, men hun innrømmer gjerne at det ikke var akkurat det de så for seg når alle tiltakene ble innført i mars måned.

– For å være helt ærlig så trodde vi at det ikke kom til å være noen vei utenom å måtte permittere ansatte. Vi så til og med for oss at vi kanskje måtte stenge et av våre to utsalg midlertidig. Heldigvis ble scenarioet et helt annet. Nå jobber vi og står på mer enn noen gang for å tilfredsstille våre kunder, og det er vi selvfølgelig svært glade for, uttaler hun.

Har tatt grep
Det første som møter oss når vi ankommer Ertnes Kjøtt As på Høyda er plakater som forteller at man må vente på tur utenfor hvis det er mange inne i butikken. Det er ikke uten grunn.

– Vi er jo veldig sårbare i forhold til smitte. Hvis en av oss ansatte blir smittet så må jo hele butikken stenges ned. Derfor forsøker vi å holde en stram linje. De fleste er stort sett flinke til å respektere dette. Heldigvis har vi salgsdisker som gir god avstand mellom våre ansatte og kundene. Disse blir i likhet med alle andre berøringspunkter spritet ned med jevne mellomrom. Vi føler at vi har tatt de forhåndsregler vi kan ta, og stoler på at våre kunder også har tatt sine før de kommer inn i butikken for å handle, svarer Austad.

Av Petter Andresen

Related posts

Økt epleproduksjon

mortensen

Moss 300 Amber Ale – byens jubileumsøl

mortensen

GoBua Pølser i lange baner

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy