Image default
Hjem & Fritid

En ekstra flott gave til jul?

Da bør ikke glemme en tur innom Safir Gullsmed. Forretningen har for tiden diamantkampanje. 

Safir Gullsmedforretning har i desember den vellykkede diamantkampanjen gående – for femte året på rad. Hos forretningen finnes det diamantringer fra 1500 til 100.000 kroner. I kampanjen inngår 4-5 forskjellige ringer, ørepynt og halssmykker.

– Dette har vi lagd ordentlig gode priser på. Kunder kommer igjen år etter år, og lurer på hva som kommer i kampanjen neste år, sier daglig leder.

Ikke bare en diamant
Ved kjøp av diamant bør kvalitet sjekkes, farge, inneslutning og sliping. Karat er ikke størrelsen på diamanten, men vekten på selve steinen.

– En diamant er ikke bare en diamant. En diamant kan se mye større ut hvis den er dårlig slipt. Hvis du skal sammenligne priser er det viktig at du også sammenligner kvalitet og størrelse på lik linje. Da finner du ut hva som faktisk er riktig pris, sier Pettersen.

Kun naturlige steiner hos Safir
Det er også viktig å vite om steinen er naturlig eller fargebehandlet. Ifølge Pettersen er det mye fargebehandlede diamanter i dagens marked. Spesielt på nettet. Han anbefaler derfor å lese all informasjon nøyaktig.

– Vit hva du kjøper. Fargebehandlet stein har blitt behandlet under varme og trykk, for å få en hvitere farge. Det er ikke noe vi har, ikke ønsker vi det heller. Diamantene i våre forretninger er naturlige steiner, som ble funnet i naturen og kun har blitt slipt. Ikke behandlet videre, men helt naturlig, sier han.

I desembermåned hos Safirs fire forretninger, Borg, Moss, Rygge og Vestby, er enstens diamantringer på salgstoppen, tett fulgt av ørepynt, smykker og allianseringer.

Evighetstegnet tar helt av
Det som aldri går av moten er derimot sølv, som er like populært hvert år.

– Sølv er fine varer til ganske greie priser. Infinitysmykker i sølv tar helt av. Det er jo evighetstegnet, som er utrolig populært om dagen. Jeg var ikke klar over hvor stort dette var før dattera mi sa «det må du ha», forteller Pettersen.

Er sin egen grossist

Safir gullsmedforretning kjøper alle sine varer direkte av produsenter. Å dra på messer gjør dem selv, og ikke gjennom norske grossister. Ved å spare et slikt ledd, kan varen tilbys til en bedre pris.

– Du kan derfor gjøre et godt kjøp på varer hos oss. Det som står på prislappen er det du får hos oss. Butikken bugner over av varer, så det skal ikke stoppe på utvalget vårt.

Tekst og foto: Charlotte Bøhm

Related posts

Miljøbilen kommer til en plass nær deg

mortensen

Moss Hagemaskinservice: 4000 produkter til hage og skogbruk

mortensen

Spesialisten på hvitevarer

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy