Image default
Mat & Drikke

Julegaver hos Fresh Food

Det er mye godt både i hyller og over disk hos Eyup og hans kollegaer hos Fresh Food i Varnaveien. Og som for de fleste andre butikker har han travle tider nå før jul.

– Vår kundegruppe er spredt og vi har folk fra mange ulike nasjoner, det synes jeg er veldig hyggelig. Ca 50% av de som handler hos oss er nordmenn, ca 35% er asiatere og de resterende er fra Tyrkia, Pakistan, Iran m.m , sier innehaver Eyup Cetinkaya.

10. januar kan han feire to års drift for butikken på Høyda og det vil selvsagt markeres. Han er godt fornøyd så langt. Mange av våre kunder kommer fordi vi bestandig har stort utvalgt i frisk frukt og grønnsaker, og ved å ta en runde i butikken oppdager man også det gode utvalget i andre matvarer. Selv bor jeg i Oslo og handler frukt og grønt hver eneste dag, slik at det alltid er ferskt. Jeg vil si det er hjertet til butikken, sier Eyup. Det fine er at alt er i løsvekt, så folk kan velge selv hvor store mengder de ønsker å handle.

– Er det forskjell på hva folk handler nå til jul og ellers? 

– Egentlig ikke, det går mye i det samme. Vi har en del mat-gavepakker som vi selger til jul, det er populære gaver for folk i alle aldre, og for de som kanskje har «alt» fra før, sier han.

Travle tider
– Fra midten av måneden vil julehandelen ta seg opp betraktelig. Den 19. desember får vi besøk i butikken av en tyrkisk leverandør som vil selge fine gavepakker av oljer og krydder og glass med blant annet fylt paprika og olivenpate. Dette er ypperlige gaveideer og pakkene er delikat innpakket med et fint design.

Vi selger i tillegg pakker med både syltetøy og honning, begge bruksvennlig og rimelige gaver, sier han. Ellers går det mye alkoholfri champagne i disse tider, vi har et stort utvalg og mange ønsker dette i stedet for mineralvann.

– Er det andre spesialiteter du kan anbefale? 

– Ved å ta seg en tur i butikken oppdager man fort det store vareutvalget, både når det gjelder krydder, oljer og andre matvarer. Vi har for eksempel italiensk balsamico i eksklusive flasker med ulike smaker, og intet mindre enn tre hyller med ulike typer oliven fra blant annet Tyrkia, Hellas og Spania.

Kjøtt og frysevarer
– Når det gjelder kjøtt selger vi halalkjøtt, både av lam og kylling. Sistnevnte selges både hel, og i lår og vinger. I vestlige land brukes begrepet halal om islamske lover for mat, og spesielt islams slaktemetode. For en rettroende muslim er det ikke tillatt å spise kjøtt som ikke er tiberedet etter halal-skikk. Vi har også dypfryst ferdigmat som for eksempel paier, vårrull, fisk og pølser, sier Eyup.

Noe for en hver smak
Krydder, essenser og matfarger finnes i flere hyllemetre og er innredet etter ulike nasjonaliteter.

– Her er en egen hyller for pakistanske kunder, en egen hylle for norske kunder og selvsagt blandes disse etter smak og behag. Utvalget skal det i hvert fall ikke være noe å si på, jeg tror man bør kunne finne det man ønsker her, smiler han. Går man videre finnes kjeks, nøtter, sjokolade og kaker.

Og sist, men ikke minst, en meget hyggelig og vennlig betjening som mer enn gjerne hjelper til og bestandig har et smil på lur.

Velkommen til julehandelen hos Best Fresh Food!

Tekst og foto: Kristin Gudbrandsen

Kristin@pspress.no

Related posts

Kråkene flyr høyt hos Johnny på Varnaveien Mineralvann

mortensen

Combo: God start!

mortensen

Acatering: Catering med sjel og lidenskap

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy