Image default
Bedrift

Delete IT; en virksomhet hos Personalpartner

En kunnskaps– og mestrings-bedrift

Personalpartner jobber for å inkludere mennesker i arbeid. Interesseområdene til dagens «brukere» har endret seg med årene. Ikke alle passer til å få delta ved noen av de mange alternative avdelingene som finnes ved vår virksomhet – forteller daglig leder Ann-Monica Borhaug. Det er etter hvert mange som har tilegnet seg betydelig kunnskap etter mange år på gutte -eller jenterommet der datamaskinen er midtpunktet. De fleste spiller, surfer eller benyttet datamaskinen, nettbrettet på stadig mer avanserte måter. 

Mye kunnskap
Tilgangen på personer med diagnoser som fremkaller betydelig konsentrasjon og kunnskap, gir oss muligheten til å påta oss oppdrag med spesielle arbeidsoppgaver. Dette gir den enkelte utfordringer innenfor deres spesielle interessefelt. De gutta som er på avdelingen nå, innehar kompetanse som gjør at de fleste hadde kunne glidd rett inn på de fleste IT avdelinger. Ved Delete IT avdelingen har vi funnet frem til oppgaver som tilfredsstiller flere ulike nivåer, slik at vi på den måten kan gi tilbud til ganske mange mennesker.

Mange av disse hadde Aspergers syndrom, uten at noen skal puttes i bås. Disse ressurspersonene hadde både kompetanse og ressurser som det var viktig å få kanalisert. Vi hadde selv ikke denne kunnskapen – sier Borhaug, men etter litt søking fant vi frem til de rette personer som nå bidrar til at dette har blitt en realitet. Vi er meget glade og stolte av at dette nå har kommet på plass. Avdelingen er klar for å motta mange nye oppdrag med sletting.

Sikkerhet og gjenbruk
Sletting av data innebærer sikkerhet på alle nivåer. Helt fra datautstyret blir levert inn til oss, til restene av det som engang var en datamaskin eller telefon forlater lokalene, er det grundige sikkerhetsrutiner som følger produktet hele veien. Alle som har oppdrag innenfor veggene er klaret og er aldri alene om oppdragene. Alle enheter blir påført et oppdragsnummer, og dette vil følge enheten frem til alle data er fjernet fra den. Det som er mulig for oss å bruke om igjen, det bygger vi opp fullt brukbare maskiner av. Disse selges som brukte enheter til meget reduserte priser.

Magnetisk sletting
Noen kunder ønsker at harddisker som leveres til sletting aldri mer skal kunne brukes eller lures data ut av. Disse havner i det som heter Degausser. Denne maskinen benytter utrolig sterk magnetkraft som avmagnetiserer harddisker slik at gjenoppretting senere blir komplett umulig. Denne teknologien er godkjent av blant andre Nato, og maskinen koster nesten 120 000 kroner. Her blir diskene ødelagt for alltid – sier Ørjan Alexander Berg som betjener maskinen. Det er viktig at vi legger fra oss alt elektronisk utstyr utenfor dette sikre rommet – fortsetter han. Problemet er jo at om du skulle ta med telefonen inn hit, er den slettet for alltid. Kjekt hvis du skal kjøpe ny, men kjedelig hvis du ikke har kopier et lurt sted.

Sikker henting og levering
Delete IT hos Personalpartner har avtaler med flere både små og store bedrifter i vårt nærområde – forteller arbeidsleder Helge Brynildsen og legger til at vi har satt ut sikre låsbare bokser eller pallegrinder. Disse fungerer som mottaksstasjoner for bedriftene og blir hentet av oss. Da merker vi og registrerer alt innholdet og starter med det viktigste, nemlig slettingen. Ingen enheter blir liggende usikret hos oss uten at de er slettet for data. Dette går på vår interne sikkerhetsklarering og er noe vi tar på største alvor. Alt arbeid hos oss starter med sletting. Bare da er vi trygge på at ikke sensitive data lekker ut.

Selges som brukt
Utstyr som er slettet for all data, og brukbare deler som finnes i utstyret som blir behandlet, blir testet og lagt til lager som deler. Av dette bygger vi så opp brukbare maskiner som selges til kunder som ikke ser seg i stand til å bruke så mye penger på nytt datautstyr. Mye av delene selges også til kunder som har litt eldre maskiner som det er vanskelig å skaffe nye deler til. De ansatte på avdelingen får her virkelig satt sine kunnskaper ut i livet. Det varmer virkelig å se at alle sitter med et smil om munnen i dyp konsentrasjon – smiler en fornøyd Helge Brynildsen.

Større kapasitet
Helge Brynildsen og Aud-Monica Borhaug er samstemte i at de har utrolig mye kapasitet ledig. Effektiviteten og arbeidsmoralen er meget høy – smiler Brynildsen og mener at de kunne påta seg ganske mye mer sletting før det blir fullt i hyllene. Bedrifter kan ta kontakt for utplassering av sikre bokser, og private kan komme til oss og levere sitt utstyr selv. De vil da med selvsyn kunne se at vårt system er sikkert og tilfredsstiller de foreskrevne krav til sikker sletting av datautstyr av alle slag.

Mange er nok med rette bekymret for hvor deres gamle datautstyr havner hvis de kaster det på fyllinga. Her ser vi muligheten til å kunne avhende dette på en sikker måte. Det har blitt demonstrert et sikkert og trygt system for avhending av min gamle datamaskin, så nå vet jeg hvor den skal vise sitt siste error.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen


Related posts

Ny godkjenningsordning for Bilpleie, dekkskift og dekklager!

mortensen

Bemanningsbyrå med suksess

mortensen

Norgeshus ser lyst på fremtiden

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy