Image default
Ukategorisert

Høyda avisen «populær» i USA

Det finnes mossinger i nesten alle verdenshjørner. Redaksjonen har vært så heldige å få fine tilbakemeldinger fra en del av disse utflyttede mossinger. Noen har vi sendt avisen til i posten, slik at vi kunne få bilde til skryteveggen vår. Reaksjonene uteble ikke, og første leser ut er Anne Reigstad, tidligere journalist i Moss Dagblad, som i mange år har bodd i Main i USA.

Det er jo alltid spennende for utflyttere å få nyheter hjemmefra. Statistikken på vår nettavis forteller ikke bare om hvor mange som leser avisen vår, men også litt om hvor i verden leseren befinner seg. En samstemt redaksjon mente da det ville være fint med noen utenlandsbilder til vår skrytevegg. Vi testet ut verdens postvesen og sendte ut et knippe med aviser. Noen tilbakemeldinger har allerede kommet og vi åpner e-poster med spenning hver dag.

Lærling i Moss Dagblad
Mossingen Anne Reigstad var lærling i Moss Dagblad så tidlig som 1969. Hun var der ett år, for så å flytte til Bergen. Hun ble gift der og jobbet videre som journalist i Morgenavisen og senere Bergens tidene. I 1998 var det over og ut for Bergen. Anne traff en amerikaner og flyttet til USA og Bangor i Main. Bangor ligger i delstaten Maine, og er fylket vest for Penobscot County og har en befolkning på rundt 33.000 mennesker. 

Bangor er for øvrig hjembyen til forfatteren Stephen King. Han har gjort mye for sin hjemby, med sjenerøse donasjoner. Han og hans kone donerte 3 millioner dollar til ny kuppel på biblioteket, og den gamle kopperkuppelen ble gjort om til smykker og brukskunst i Anne Reigstads smykkeverksted. De tre kunstnerne som fikk æren av å bruke den gamle kuppelen donerte siden 36.000 dollar tilbake til biblioteket.

Byen ble etablert på midten av 1800-tallet – opprinnelig basert på trelastindustrien og bygging av skip. Den største fordelen med byen og disse næringene var Penobscot-elven, som forbinder med Atlanterhavet 30 miles nedstrøms.

Skaper med glass
Anne Reigstad har etablert seg godt i Main. Hun har vært gift med sin amerikaner i 22 år og driver en meget utviklende virksomhet som ligger i Bangor. Hun har spesialisert seg på produksjoner av glass, og tilbyr sine kunder alt fra blyglasspaneler til fargerike populære smykker. Dette har hun holdt på med i snart 20 år sammen med to andre smykkemakere.  Det er fronten på Annes butikk vi kan se på bildet hvor hun leser avisen fra Moss.

Anne er også en ivrig leser av Moss Magasinet. Gjennom mange år har vi sendt henne byens skattkammer med by historie. Dette vekker mange minner forteller hun og legger til at hun spesielt minnes sin tidligere læremester Frank Berg, som jo også var grunnleggeren for Moss Magasinet.

Takk Anne – for hyggelig mail, og hils til fotografen Heather for fint bilde. Til dere andre «Høyda-lesere» rundt i verden – er redaktørens mailadresse: mortensen@pspress.no om dere skulle ønske å sende noen ord.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Heather Roselle Barter

Related posts

CC Cowboys konsert i VingParken:- Vi trenger en konsert som løfter oss igjen!

mortensen

PS Press Reklame styrker staben

mortensen

Da prosten kom til Ekeby Gård

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy