Image default
Fritid

Coop Obs; Årets grillsesong er i gang med nye grill modeller

En av vårens mange sommerforberedelser er for mange rettet mot hvordan det står til under presenningen som skjuler grillen. Dette er i mange husholdninger en oppgave som er rettet mot den «mannlige» delen i hjemmet. Svein Gundersen – avdelingsleder hos Obs på Rygge storsenter – forteller at de må være tidlig ute med grillutstillingen i butikken. 

Med sine drøye 20 år som grillselger, vet Svein hva han snakker om. Han kjenner igjen signalene på menn med handlevogn som sender flakkende blikk i retning avdelingen for grillsalg. Derfor plasserer han årets griller veldig nærme sporet som fører til kassene. Der må de nemlig passere.

Kunnskapsrike «Grillere»
At vi skriver «mannlig» grilling og menn, er nok bare en gammel myte. Det var nå engang slik at selv om en mann aldri laget mat hjemme, skulle han stå for grillingen. Hvorfor? Det vites ei – mener Svein Gundersen, men det henger nok litt sammen med at når man grillet kjøttet så var det lettere å skjule mangelen på kunnskap under noen forkullede rester av noe som engang hadde vært et lovende kjøttstykke eller ei smakfull pølse.

Dette har nok endret seg mye de siste årene – forteller Gundersen. Mange av hans kunder er nå kunnskapsrike «Grillere» som utmerket vet hva de vil ha og hvorfor. Det er jo nå naturlig at de svinger veien innom grillavdelingen på denne tiden av året. De må jo sjekke om det har kommet noe nytt og revolusjonerende på markedet.

Noe nytt hvert år
Det er alltid noe nytt som dukker opp – sier Svein Gundersen og legger til at det kanskje er langt mellom de helt store nyhetene, men teknikken forbedrer seg og det er fortsatt mange som tror de blir bedre grillere om det har det siste og beste i test. 

Det er fremdeles Weber som anses å være best i klassen både på gass og kullsiden. Tett, men uplassert på listen følger nok FCC og Nordic Season Buffalo. Vi har jo andre merker også, men kvaliteten henger ofte sammen med hva du er villig til å betale for din nye supergrill

Det er nok hevet over enhver tvil om at testene som foretas på TV er med og påvirker salget. Hvis leverandøren da i tillegg smeller til med en kampanje, fyker det nesten griller ut døra her – smiler en opplagt Gundersen. Sist år var det FCC-grill Chef som vant testen på tv2 hjelper deg. Da raste det ut 70 griller på kort tid. Mange fikk da en kvalitetsgrill til en meget god pris – avslutter Svein alvorlig.

Gundersen legger til at grilling i de mange hjem etter hvert har blitt en veldig stor greie. Det investeres ofte i avanserte kostbare griller med tilhørende utekjøkken og elektronisk overvåkningsutstyr. Men, om grillmaten blir bedre? Det tror nok Gundersen, men han vil ikke love noe….

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Hengekøye – Norges nye campingtrend

mortensen

Sanggruppa 12-13 – en gjeng «ungdommelige» sangere

mortensen

Alpakkalykke i Våler!

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy