Image default
Fritid Ukategorisert

Klovner og klovnerier

En klovn er ikke bare en klovn. Dette er seriøs underholdning som faktisk er et karrierevalg. Booking-selskapet Mous.no formidler over 30 klovner som kan bookes i hele Norge. 

Repertoaret disse kan stille med er rett og slett utrolig. Vi fikk i redaksjonen er meget selebert besøk, av klovnen Missy og hennes «sidekick» Klovnen Vesla, de kom fullt oppkledd og sminket og fremsto som verdens herligste klovner.

De bruker noen timer hver gang de skal stases opp med sminke, maling og sitt kledelige klovneantrekk. Antrekkene er ofte tilpasset den anledningen de skal opptre for, og er sammensatt med de mest fargerike klær man kan tenke seg.

Det siste tilskuddet i klovemanesjen er den minste av dem alle. Klovnen Vesla er bare fire år, men allerede en dreven klovn som spiller sin rolle med stor bravur. Hun har vært med sin mor siden hun fylte tre og synes dette er det beste i verden.

Hun elsker å opptre
Klovnen Missy, er som de fleste kanskje skjønner, mammaen til klovnen Vesla. Da vi undret på om det var mangel på barnepike som gjorde at hun tok med seg den lille på jobb, fikk vi en smilende hoderisting som svar. Nei da – smiler Hanne Nordmo, men hun forteller at datteren Veslemøy lenge var fra seg da mammaen dro på oppdrag. Hun ville være også være klovn og opptre sammen med mamma.

Da hun var tre år passet det fint med et fødselsdagsselskap som de hadde fått i oppdrag å komme for å underholde gjestene. Klovnen Vesla var da ikke snauere enn at hun sto foran alle gjestene og sang bursdags sangen av full hals. Klovnen Vesla hadde bevist sitt talent og fikk etter det være med når det er anledning til det. 

Bare lek
Mamma Hanne er veldig nøye på at dette skal være lek og morsomt. Hun er meget oppmerksom på at Veslemøy hele tiden oppfatter dette som en lek hun leker sammen med mammaen sin. Da vi spurte den lille klovnen om hvem som var snillest av Mamma eller Klovnen Missy, var svaret raskt. Mamma! Forklaringen er nok at vi må være litt mer strukturert når vi er klovner – smiler den fargerike klovnen og legger til at hun hele tiden følger med så ikke Veslemøy skal gå lei av leken.

Lovende rekrutering
Dette er klovner i de fleste aldersgrupper. Rekruteringen er lovende kan Hanne Nordmo fortelle og legger til at de har 6 ungdommer i fra 14 til 19 år. De to yngste er, Vesla på 4 og en som er 9. Med de yngste er vi veldig påpasselige på det er lek og moro, med verdifull læring underveis. 

Veldig mange av ønskene for oppdragene er ansiktsmaling og lek med ballonger. Med ballonger er Velsa på sitt beste og driver klovnerier helt etter sitt eget hode – Okey, nesten da. Litt veiledning underveis er det greit å få, men hun oppfatter fort og skjønner som regel poengene med leken. Det er jo bare morsomt, og de er ikke så rent lite stolte av at de har med seg Norges yngste og minste klovn.

Mange variasjoner
Engasjementene er mange og varierer mellom kjøpesenter, markedsdager og bursdager med ansiktsmaling og ballonger. Det siste på repertoaret er «antibacklovner». Vi sørger for at det også blir morsomt å vaske hendene og benytte antibac.

Det var et underholdene og lærerikt klovnebesøk i Høydas redaksjon. De var begge godt opptrukket og klare for sine klovnerier. Skulle du ønske besøk av en klovn eller to? Ta kontakt på mous.no/ der finner du et godt utvalg av fargerike og talentfulle klovner i alle størrelser og fasonger.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

– Blodige Østfold-historier

mortensen

Ernø Auto og BilXtra flytter i sammen

mortensen

Nå ønsker Thomas å bygge et wrestling-miljø i Moss

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy