Image default

Tre måneder er gått siden restaurant Combo åpnet dørene på Rygge Storsenter. Eier Jian Ke satset stort på drømmen og pusset opp lokalene for flere millioner kroner. Det er han glad for nå.

Tekst og foto: Hege Halvorsen

– Åpningen gikk over all forventning. De første 14 dagene serverte vi 400 kunder hver dag. Det er mange å lage mat til, men vi klarte det vi, sier han og smiler.

Det har roet seg litt nå, men Jian er kjempefornøyd med kundestrømmen, restauranten og beliggenheten.

– I januar ble omsetningen dobbelt så mye som vi budsjetterte med, og det er utrolig gøy. Vi har fått oss en stor kundekrets med mange faste kunder, men vi ser også mange nye ansikter hver uke. Vi har i gjennomsnitt 1.000 kunder i uka, og det er bra, sier han.

Fersk mat
På Combo skal du føle at du sitter i en restaurant selv om du er på et kjøpesenter.

– Derfor brukte vi mye penger på oppussingen. Det skal være et koselig sted å sitte, og det skal være overkommelige priser. Skal du ha et lukket selskap har vi et eget rom innerst i lokalet. Der får vi plass til opp til 20 personer. Vi har utvidede åpningstider og holder åpent hver dag, sier han.

Combo satser stort på lunsjkunder.
– Vi bruker kun ferskt kjøtt og grønnsaker og lager alt fra bunnen av hver dag. Vi har buffet, og lager opp mat etter hvor mange kunder som kommer. Vi har alltid mat klar, og fordi vi tilpasser mengden blir maten aldri liggende lenge. Lunsjkunder setter pris på at det bare er å stikke innom å ta med seg, i stedet for å stå og vente på at maten skal bli ferdig.

De er åtte personer som jobber på restauranten.

– Vi er fire på heltid og fire på deltid og vi har det veldig hyggelig på jobb. Vi fikk en pangstart og måtte lære oss å jobbe raskt og betjene mange. Vi fikk innført gode rutiner med en gang, så vi jobber godt sammen, forteller han.

Jian jobber hele dager selv, og trives med det.

– Jeg trives kjempegodt. Det er så hyggelig å være her og gleder meg hver dag til å dra på jobb, og det er jo sånn det skal være. Combo er drømmekonseptet til kona mi og meg og vi synes det er veldig hyggelig at det har blitt så godt mottatt av andre, sier han.

Alle aldre
Det som overrasker han mest er at de har en del godt voksne kunder.

– Det er mange pensjonister som spiser her og de skryter veldig av maten. De er nok vant til å reise litt så det er nok egentlig ikke så ukjent mat for dem. Men jeg er allikevel overrasket over at det er så mange av de som spiser her hos oss. Det er kjempekoselig, sier Jian fornøyd.

Når det gjelder beliggenheten på senteret er han kjempefornøyd.

– Kona mi og jeg var her for å handle på Obs! Vi var ikke kjent på Rygge Storsenter fra før, men vi så disse ledige lokalene. Ikke minst la vi merke til at store kjedebutikker som Biltema og Jula har etablert seg i området rundt her. De plasserer seg ikke hvor som helst, så det sa oss at det var et godt marked her. I tillegg er det mange som jobber i området og da ligger det et stort potensial på lunsjkunder og et sted hvor du kan ta med deg kunder på lunsj, sier han.

m

– Det er et veldig hyggelig senter å jobbe på, og det er mange
hyggelige kunder. Her får man det man trenger. Vi tok en tøff sats da vi bestemte oss for å leie de ledige lokalene her. Jeg var litt stresset i begynnelsen, men nå slapper jeg av og jeg koser meg, avslutter Jian Ke.

Related posts

Kjøp MFK-koppen hos Shell Øre og nyt nykvernet kaffe

mortensen

Butikk-debuterte som 14-åring

mortensen

Personalpartner avd. Sikker makulering

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy