Image default
Nytt på Høyda

Ida er den nye banksjefen hos SpareBank1 på Høyda

Med hele tre renteendringer i løpet av sine første 50 dager som nytilsatt banksjef har Ida Andberg (37) fått en litt annerledes start enn hva hun nok så for seg. Selv om det tidvis har vært tøffe tak så ser hun positivt på fremtiden. En fremtid hvor forhåpentligvis de gode opplevelsene skal stå i sentrum. 

Det er nå drøye to måneder siden Ida Andberg tok over roret som banksjef for SpareBank 1 Østfold Akershus i Moss etter Ingrid Riise Martinsen. Andberg som har sin fortid innenfor varehandelen innrømmer at det var spesielt å ta over midt i en pandemi.

– Det er klart at det var utenfor normalen. For det første så startet jeg jo i min nye jobb med hjemmekontor, og bare det å bli kjent med sine nye kollegaer via Skype var jo en ny erfaring. Som fersk i dette gamet, så skal jeg innrømme at læringskurven har vært bratt, men samtidig har den vært utrolig spennende, svarer Andberg.

Utfordrende tid
Samtidig som den nye banksjefen var midt oppe i en innlæringsfase, så var det mange av bankens kunder som fikk føle på en stor usikkerhet grunnet den høyst spesielle situasjonen med Covid-19. En god del av disse tok naturlig kontakt for å rådføre seg om veien videre. 

– Det har jo selvfølgelig vært mange henvendelser og det er jo helt naturlig i en slik situasjon.  For meg som ny så har det jo tidvis vært utfordrende å vite hvordan man kan bistå på en best mulig måte, men heldigvis har jeg hatt et velsmurt team å lene meg på. Jeg føler at vi har klart å løse utfordringene som vi har stått overfor på en tilfredsstillende måte for våre kunder, svarer hun.

Likt, men ulikt
Selv om Ida Andberg ikke har sin bakgrunn innenfor bankvesenet, så føler hun at det klare likheter med det å drive innenfor varehandelen.

– For begge leire så handler det jo om kundene. Når det er sagt, så er det en vesens forskjell. Tidligere var jeg opptatt av å få kundene til å bruke mest mulig penger. Det er det imidlertid slutt på. Nå handler det om å få de til å bli flinke til å spare i stedet, smiler den nye banksjefen.

Må dyrke de gode opplevelsene
For Andberg som har sin utdannelse fra BI, så er det uansett kundene som står i fokus enten det skal lånes penger eller spares. Det handler om å skape de gode opplevelsene, forklarer hun.

– Absolutt. Vi må skape de gode opplevelsene basert på våre kunders behov. For å få til dette må vi spille på flere sanser. Vi må nok bidra med litt mer enn kun å være faglig dyktige. Hva vi bestemmer oss for å prøve ut er det for tidlig å snakke om, men at våre åpningstider kanskje vil være et tema er nok ikke så usannsynlig. Kanskje vi vil forsøke oss på å holde litt lenger åpent noen dager i uken slik at det blir enklere for de som jobber på dagtid å treffe oss fysisk i banken.

Vi lever jo i en tid hvor alt blir bare mer og mer digitalisert. Holder det ikke å være i kontakt med kundene via de ulike digitale plattformene?

– Det er jo helt klart der vi når ut til flertallet, men jeg synes fortsatt at vi skal se på dette som et supplement til våre kontaktpunkter her i banken. Kundene skal ha mulighet til å velge hvordan de ønsker å bruke banken sin utfra hvilke behov de har. Det er derfor viktig for banken å være tilgjengelig både digitalt og for personlig rådgivning, sier Ida Andberg.

Føler en positiv endring
Alle de seks bankkontorene til SpareBank 1 Østfold Akershus og EiendomsMegler 1 har holdt åpent for kunder som ønsket timeavtale under hele Koronaperioden.  Nå har SpareBank 1 Østfold Akershus åpnet dørene ved alle seks kontorer for sine kunder, og det ble markert med kaffe, boller og en liten gave til de som tok turen innom på Høyda. Den nye banksjefen føler at det er en positiv endring på gang.

– Vi ser jo at mange av våre kunder har begynt å finne tilbake til den vante hverdagen vi hadde tidligere. Det er jo fortsatt ikke slik det var, men det har så absolutt begynt å løsne. Nå står jo fellesferien for tur og i den forbindelse har vi en god del henvendelser om lån til innkjøp av blant annet hytter, båter eller bobiler, svarer Andberg.

Utforskertrang
Frem til nå har Ida Andberg som er bosatt i Ski for det meste konsentrert seg om oppgavene som ligger innenfor bankens fire vegger på Høyda. Selve området har hun fortsatt til gode å bli kjent med.

– Jeg må nok innrømme at det har blitt lite tid til å bli kjent med både Høyda-området og byen som helhet, men det håper jeg at det skal bli bedre mulighet for fremover. Når det er sagt så har jeg jo fått med meg at vår bank ligger i et område som er inne i en rivende utvikling, og det er det jo selvfølgelig spennende å følge med på. Jeg gleder meg veldig til å bli bedre kjent med både Høyda som bydel, byen i seg selv og menneskene som bor her, avrunder hun med et smil.

Tekst Petter Andresen
Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Brennes Auto Moss med ny Suzuki

mortensen

Ønsker flere skravlekopper på Rygge storsenter

mortensen

«Mossekortet» Årets Julegaveidé

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy