Image default
Bil

Autoservice; Vårklargjøring av bilen til sommerbruk

Lasse Johansen, daglig leder hos Autoservice Moss AS, tar smilende imot oss da vi uanmeldt kommer inn på verkstedet og spør om råd. Det er kundene vi lever av – sier Johansen og viser til deres konsept med kundemottakende serviceteknikere og åpent verksted. 

Dette har vært en suksess fra dag en og alle ansatte har stor nytte av direkte kontakt med kundene. Ofte kan man tro at dette vil hefte serviceteknikeren, men det viser seg at det er tidsbesparende i forhold til feilsøking og problemløsning med så nær kundekontakt.

Vårsjau på bilen
Det første Johansen tar opp når vi stiller spørsmålet om hva vi må gjøre med bilen om våren er renholdet. Det er meget viktig å få vasket vekk vinteren. Under skjermer og hjulbuer bør det spyles med høytrykkspyler. Har du ikke tilgang på det, anbefales det å oppsøke en servicestasjon med vaskehall som har underspyling. 

Etter at bilen er vasket helt ren er det tid for polering og deretter voksing. Sløyfer man voksingen er det ikke lenge man får glede av alt arbeidet med poleringen. Den beskyttende voksen gjør at poleringen varer lenge og bilen forblir blank.

Bytte dekk
Neste punkt er å bytte til sommerdekk. De fleste bare bytter dekken og slenger vinterdekkene i en krok i garasjen. Det er viktig at vinterdekkene blir ivaretatt og kontrollert. De må vaskes og tørkes og lagres tørt og godt i en jevn, ikke altfor høy temperatur. Det kan være lurt å sjekke at dekkene holder den mønsterdybde de skal og at de ikke er for gamle. 

Alderen på dekkene kan bli et problem på biler som går lite. Sjekk datostempel og mønsterdybde, slik at det er god tid til anskaffelse av nye om det er behov for det.

Benytter man dekkhotell, for eksempel hos Autoservice, så blir alt dette gjort for deg og dekkene er klare til bruk når behovet for å sette dem på bilen igjen er tilstede. Vask og kontroll, samt montering av og på, ligger i prisen for dekkhotellet.

Service på verksted
Siste ledd i vårklargjøringen er servicen på verkstedet med oljeskift og generell gjennomgang av bilens tekniske oppsett. Da byttes det alle filter og oljer, kontroll av kjølevæske og tilstanden på bremsene. 

Serviceteknikeren sjekker også alle oppheng og foringer og styringssystemer. Stort sett alt som kan forårsake trøbbel når du legger ut på sommerens langtur med fullastet bil.
Men man må jo alltid huske på at ingenting er fullstendig sikkert. Bilen er et komplekst stykke mekanisk og elektronisk produkt. Det finnes alltid noe som kan slutte å virke selv om man sjekker og dobbeltsjekker at ting er på stell. Ved å tenke på vedlikehold og service på bilen kan man hvert fall luke bort mange av de små irriterende tingene som alltid dukker om når de er minst ønsket – smiler Lasse Johansen – og ønsker oss god tur og velkommen tilbake til høstsjekken av bilen.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Ole Petter Brenna, en dedikert fagarbeider/servicetekniker hos Autoservice Moss AS

mortensen

Moss To-Takt: Renault Megane E-Tech elektric

mortensen

Riis Bilglass med super start

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy