Image default
Mat & Drikke

Moss300 vinen er klar

Feiringen av byens 300 årsjubileum fortjener en spesiell oppmerksomhet mente Øyvind Falck og startet søket etter en akseptabel jubileumsvin til Moss. Nå er vinen funnet og 6000 flasker på vei til et pol nær deg.

Prosessen har vært lang, men dog ikke så kronglete – smiler initiativtaker Øyvin Falck og forteller om fra da han forespurte Kristin Utaklev og Trygve G. Norby om hva de synes om ideen.  Han påpeker at dette er et privat initiativ og ikke noe offisielt oppdrag fra Moss i sentrum eller Moss2020, men de mente at ideen var god og dermed var en sprudlende Øyvind i gang.

Cantina Montevibianco
Med varme ordelag forteller Falck om produsenten og hans møter med henne. Hun var utrolig positiv og det var hennes erfaring og Øyvinds ønsker som kom frem til sammensetningen av druetypene som til slutt ble brukt i vinen som heter Moss300. Det er 60% Sangiovese og 40%  Merlot og Cabernet-Savignon som ligger i grunnlaget til resultatet Smiler Falck, og legger til at nærmere oppskriften kommer man nok ikke. Dette er dypt hemmelige produksjonshemmeligheter på vingården.

Testet av flere vinkelnere
Vinen er sendt rundt til et utall av sommelier (vinkelnere) som har smakt og testet vinen på ulike persongrupper. Summen av disse tester er tatt med i endringene som ble gjort før vi nå sitter med det endelige resultatet. Bruksområdene til vinen var et av vanskelighetsområdene, da den skulle passe til det meste av stekt/grillet kjøttmat samt torsk/skrei. Samtidig var det et utrygt ønske om at vinen skulle fungere greit som en «drikkevin». Dette mener vi at vi har klart med glans, da resultatet fremstår førsteklasses etter kriteriene. Vinen er tappet på enkle vakre flasker. Disse er utstyrt med en vakker, enkel designetikett, som utelater enhver tvil om hensikten med produksjonen av vinen.

September 2019
Det er planlagt en gedigen presentasjon av vinen da den er klar for salg. Produsent og importør samt representanter fra Moss2020 og næringslivet vil idemakeren Øyvind Falk lage et verdig show når vinen er klar for salg. Dette forventes å kunne bli gjennomført i siste delen av september i 2019. 6000 flasker av de røde edle dråpene ventes til Norge, og det forventes at flasken vil selges for ca. 150 kroner. Vi venter i spenning….

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Norges største utvalg av øl?

mortensen

Softis i GoBua: Et av vårens sikreste tegn på Høyda

mortensen

Combo: God start!

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy