Image default
Nytt på Høyda

Nå er ringen sluttet for Artur

Polakken Artur Ziolkowskis (45) store lidenskap i livet er mekking av sykler. Hans første jobb som servicemann i Moss var på Høyda for cirka 15 år siden. Nå er han tilbake der det hele startet. 

Den tidligere polske terrenglandslangssyklisten kunne for få uker siden ønske gamle og nye kunder velkommen til reåpning av Arturs Sykkelservice. Det gjorde han i velkjente lokaler.

– Her har jeg vært før, ler han før han fortsetter. Det var jo her i Øreveien 70 at det hele startet i sin tid. Den eneste forskjellen er at den gang holdt vi først til i lokalene som nå huser Grand Barber før vi senere flyttet inn i større lokaler på enden av bygget. Det er jo disse jeg nå har kommet tilbake til, forteller han.

Utvider sortimentet
Artur er en velkjent herremann for alle sykkelentusiaster i byen. Han startet som ansatt hos Høyden Sykkelsenter før han mange år senere ble butikksjef for Sykkelboden. Drømmen om å stå på egne ben førte etter hvert til at han tok steget fult ut for tre år siden da han dro i gang Arturs Sykkelservice. Frem til nå har han holdt til i relativt små lokaler på Krapfoss. Nå åpner en helt ny verden seg.

– Jeg skal ikke klage over årene på Krapfoss, men lokalene gjorde at jeg ikke fikk satset helt slik jeg ønsket. Det ble først og fremst serviceoppdrag det gikk i. Salg av nye sykler hadde jeg rett og slett ikke plass til. Nå kan jeg imidlertid brette ut vingene slik jeg ønsker og jeg gleder meg allerede stort til sykkelsesongen rulles skikkelig i gang, uttaler han.

Satser elektrisk
Gulvflaten i butikken er allerede fylt opp med nye sykler. Samtlige av de med elektrisk motor. Det er det en naturlig årsak til.

– Det er ingen vits for meg som liten aktør å satse på salg av tradisjonelle sykler. Jeg har ingen mulighet til å følge prisene til de store kjedebutikkene. Derfor har jeg bestemt meg for å gå all in når det kommer til elsykler med god kvalitet. Topp kvalitet og skikkelig service tror jeg skal bli en kombo som vil slå godt an, smiler Ziolkowski.

Fulle ordrebøker
Årlig er over 1000 sykler innom Arturs butikk for service. Det er helt på smertegrensen av hva han har mulighet til å gyve løs på som eneste ansatt i firmaet.

– Det er ikke mye å gå på tidsmessig i forhold til servicebiten, men jeg har vurdert å hente inn en person til i de perioden som det koker som mest. Tidligere hadde jeg ikke plass til det, men nå har jeg faktisk planlagt for at det to personer skal være i sving bak sykkelbukkene når det trengs, svarer han.

En kort pust i bakken 
Høysesong kan vi vel ikke akkurat kalle perioden på året som vi nå er inne i, men Artur Zielkowski klager ikke.

– Jeg skal ikke stikke under en stol at det er roligere nå, men det er alltid noe å henge fingrene i. Det er jo flere og flere som velger å benytte sykkelen også vinterstid, og det medfører en god del salg og omlegging av piggdekk. I tillegg har jeg jo et sykkelhotell med cirka 25 sykler som skal gjøres klare til våren melder sin ankomst. Egentlig er det bare deilig at det er litt roligere akkurat nå. Jeg må jo få ladet opp batteriene i løpet av året jeg også vet du, avslutter den blide polakken.

Tekst Petter Andresen

Foto Jørn Mortensen

Related posts

Stort enklere blir det ikke med «instabox»

mortensen

Kråkene flyr høyt hos Johnny på Varnaveien Mineralvann

mortensen

Spenst Moss: – Skal bli godt å kunne åpne dørene igjen

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy