Image default
MC

Hondajuveler på utstilling

I utstillingshallen til Ernø Auto er det temmelig stinn brakke med bruktbiler. Her har man virkelig nærkontakt med bilene når det står bil på shoppinglista. Mens man smyger seg rundt etter det prakteksemplaret man håper å finne, får man noen behagelige overraskelser innimellom alle de blanke bilene. Der står nemlig noen av mossegjengens utvalgte utstillingssykler. Det er noen av Honda Classic clubs premierte praktutgaver som overvintrer her.

Innehaver Bjørn Ernø har sammen med kameratene Roger Jensen og Finn Erik Årvik, tatt med seg noen av de fineste syklene i samlingen. Årsakene er mange smiler – Roger Jensen, men mest av alt var det for å kunne parkere et trygt og tørt sted for overvintring. Her kan vi holde øye med dem hver dag – smiler gutta lurt

Gamle drømmer
Som de fleste som har gamle motorsykler som hobby, har dette kommet inn i livet etter mange år uten sykkel i garasjen. Ungdomstiden på to hjul er noe man husker på hele livet, og noen har selvfølgelig hatt denne formen for adspredelse hele veien. Etter hvert kom drømmen nærmere, og det var tid for å kunne anskaffe noe tungt med stor motor. Det er jo greit å ha noe å «pusle» med når en kommer til en periode hvor livet ikke har det så travelt lenger. Det har lett for å bare «balle» seg på – sier Roger Jensen og legger til at etter den første var i hus, tok det ikke lang tid før nr 2 kom trillende inn. 

Disse gutta har alle mer eller mindre krevende jobber og en tur i solskinnet på en skinnende tohjuling setter livet litt tilbake i perspektiv – smiler en oppglødd Bjørn Ernø og alle gutta stoppet litt opp med et lengtende, litt sløret, utrykk i øya.

Pusser og gnikker
Når man har slike sykler, stilles det store krav til perfeksjonisme. Opprinnelig er kravet at så mye som mulig skal vær i original stand. Dette gjør delesøkingen nesten som ett vanvidd og salget av deler i «mint kondisjon» henger meget høyt. Ikke bare i anseelse, men også i mengden penger som etter hvert bytter eier. Disse smykkene koster ikke all verden i innkjøp, men hvis «basillen» kommer krypende kan det fort bli vanskelig å forklare noen uheldige innhogg i kost eller feriebudsjettet. Da er det ofte deler man lenge har søkt etter og endelig klart å slå kloa i. Dette er en del av spenningen ved denne hobbyen- smiler Roger Jensen – og forteller videre at hans maskin den røde Honda Classic GL 1000 fikk en meget høythengende 2. premie i fineste Classic Honda på siste Classic Honda Club års treff på Skinnarbu Nasjonalparkhotell. Dette var i konkurranse med 55 andre blankpussede og topprestaurerte motorsykler. Dette er en meget god prestasjon – noe som vi tydelig kunne se på Roger der han fortsatt solte seg i æresglansen.

Det ligger mye jobb bak en slik utmerkelse, så det er nok meget velfortjent at Roger kan sole seg i dette en stund til. Hvert fall frem til neste treff – smiler de to andre.

Dette er en hobby som holder kropp og sjel godt i gang. Det er stadig utfordringer og problemer som må løses. Da er det godt å ha et godt kameratskap på verkstedet. Her er det en lun fin humor. Ikke all skjønner den, men det får så være – avslutter Jensen og tørker bort en innbilt flekk på den røde bensintanken

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Enduro; Moro for alle

mortensen

Store planer for 2020!

mortensen

MC-salget i solid vekst

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy