Image default
Høyda Mat & Drikke

Acatering: Catering med sjel og lidenskap


I et delikat produksjonslokale i Rabekkgata 9 produseres det selskapsmat med kyndig hånd og stor entusiasme. Øzgur Filibe, eller Oscar som han blir omtalt som, har lang erfaring med mat. Han har bodd 20 år i Norge, og er gift med norsk dame.

23 år gammel kom han hit til til landet. Han bestemte seg tidlig for at det var mat og produksjon av mat han ville satse på., og gjennom årene er det flere bedrifter og restauranter han har hatt gleden av få jobbe på. Han påpeker selv at han har hatt stor glede og nytte av å kunne jobbe med mange kjempeflinke kokker og lært utrolig mye av dem om norsk mat. Med sin norske opplæring, og ikke minst med sin norske kone som mentor, kan han trygt påta seg produksjon av norsk julemat til alle typer anledninger. Han ble møtt med litt skepsis til julematen hos de første kundene, men de har siden vært faste kunder til flere anledninger.

Snitter og Tapas
Oscar smiler når han forteller at Moss og mossinger er en typisk «Snitteby». De aller fleste bestiller snitter til de fleste anledninger når det skal kjøpes ferdig mat. Men, man skal ikke lenger unna en til Son og Vestby så er det Tapas som gjelder.
Lærere på skoler og barnehager ønsker seg ofte litt enkle løsninger og bestiller gjerne Wraps, salater eller baguetter. Alt blir laget av Oscar med stor faglig trygghet og entusiasme.

Koldtbord med varmretter
Levering av koldtbord og buffet til brylluper, årsdager og konfirmasjoner er i stadig økning. Sammensetningene og koldtbordets utvalg bestemmer vi sammen med kunden. Vi har for øvrig et forslag med priser på litt ulike koldtbords menyer på vår hjemmeside www.acatering.no.  De menyer som her er satt sammen er basert på erfaringer og kunders ønske om hva som skal serveres på koldtbord/buffeter til de ulike anledninger.

Tyrkisk mat
Selvfølgelig kan jeg levere mat fra det Tyrkiske kjøkken – smiler Oscar og legger til at det ikke er mange som etterspør det. Enkelte kunder har bedt om dette som en variasjon og et ekstra tilbud ved anledninger som er flerkulturelle. Vi har ikke dette i vårt menyoppsett, men lager løsninger på etterspørsel. Det er mange fine og gode retter fra det tyrkiske kjøkken som vi kan anbefale.

Det produseres mat med raske og sikre fingre mens vi står å snakker med Oscar fra døråpningen, redde for å være i veien. Han smiler og sier at kjøkkenet hans har krav om vernetøy om vi ønsket å komme inn. Han pakket Wraps da vi snakket med ham, og jeg tipper de koste seg de barnehagelærere som hadde planleggingsdag. 

Tekst: Ivar B Johansen
Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Rygge Carpet Bowls Club: Økende eldreaktivitet i

mortensen

PS Press Reklame: Startet med en boxershorts og omslaget på en tegneblokk

mortensen

PS Press Reklame: – Føler at jeg får lov til å stå på egne ben

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy