Image default
Mat & Drikke Nytt på Høyda

Hos Renate på Bredsand er vareutvalget kortreist så det holder

Lokalt produserte råvarer blir viktigere og viktigere for mange. På Lokalmatsenteret i Rygge kan man nå nærmest fråtse i kortreiste produkter takket være en svært dedikert matblogger.

Matbloggeren Renate Schjolden har i flere år drevet en såkalt pop-up-store med fokus på lokale råvarer. Drømmen har alltid vært å kunne åpne sitt eget utsalg, og i april i gjorde hun nettopp det. Med base på Lokalmatsenteret på Bredsand har hun virkelig fått en drømmestart.

Snikgjest

– Det har gått over all forventning så langt. Omsetningen har skutt i været takket være at vi har blitt langt mer synlige. Her er det jo stor trafikk hele dagen, forteller hun fornøyd.

God tilgang
Schjoldens gårdsutsalg bærer navnet Snikgjest. Dette er også navnet på lokalmatentusiastens matblogg. Det var via bloggingen at hun oppdaget det rike mangfoldet av lokale produsenter.

– Det kryr av de og det gleder virkelig midt hjerte. Akkurat nå tror jeg faktisk at jeg har inne produkter fra over 35 forskjellige lokale produsenter. Vi kan friste med blant annet rå honning fra Larkollen, eplemos fra Dyhre Gård, kaffe fra Dilling, reddiker fra Våler og egg fra Larkollen for å nevne noe, forteller Schjolden.

Som å komme hjem
Schjolden bor selv bare et lite steinkast fra stedet hvor hun nå har etablert butikken sin. Det passer henne perfekt.

– Det er utrolig hyggelig å kunne etablere seg på Høyda. Jeg føler virkelig at jeg har kommet hjem igjen. Her ligger vi jo midt i smørøyet i forhold til lokal matproduksjon. Det må jo bare gi to tomler i været, smiler hun.

-Vi har alle et ansvar for fremtiden. Etter at hun startet opp med salg av lokale produkter opplever hun oftere og oftere at kundene stiller spørsmål vedrørende produktenes opprinnelse. Det er hun glad for.

– Folk blir mer og mer bevisst på akkurat dette og det er viktig. De valgene vi tar har konsekvenser for fremtiden. Kanskje ikke for våre generasjon, men garantert for de som kommer etter oss, avslutter Schjolden.

Tekst og foto Petter Andresen

Related posts

Leif Helge Kalvik: Kjøpte konkursbo i Horten

mortensen

Ida er den nye banksjefen hos SpareBank1 på Høyda

mortensen

Norges største eplegård

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy