Image default
Høyda

Markerte ny kommune med allsang og riving av gigantisk «mur»

Høyda-markeringen av kommunesammenslåing ble mildt sagt en minnerik opplevelse for de godt over 1000 fremmøtte publikummerne. 

Værgudene var nok ikke helt ferdige med nyttårsfeiringen 3. januar. Den voldsomme vinden satte riktignok ingen stopper for planene om en skikkelig festmarkering av at Rygge og Moss nå er én kommune. 

En stor gruppe mennesker, ledet av stemningsfulle rytmer fra Dunderkjerringene, gikk 3. januar sammen i tog fra Rygge rådhus før de ankom Høyda. Her ventet et feststemt publikum som snart skulle bli vitner til en svært underholdende markering av kommunesammenslåingen.  

PS Press Reklame og På Høyda midt i Moss hadde i lang tid lagt planer for hva som skulle foregå, og den mest spektakulære delen var den over 22 meter brede «muren» som var satt opp. 

Svingte kniven 
Med hver sin kniv skar ordfører Hanne Tollerud, fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland, tidligere Ryggeordfører Inger-Lise Skartlien og tidligere Mosseordfører Tage Pettersen seg gjennom muren og inn i den nye storkommunen. Til låten «The Wall» fra Pink Floyd gikk de så sammen med publikum gjennom muren og videre ned til scenen foran Lilleeng Helsepark.

Her ble showet åpnet av Finn Grønseth, daglig leder både i På Høyda midt i Moss og i Lilleeng Helsepark – og ikke minst primus motor bak det flotte arrangementet. 

– Dette blir veldig bra. Grensa er borte for alltid. Nå er det fri flyt av folk, penger og tjenester, sa en entusiastisk Grønseth fra scenen – til latter fra publikum. 

Stemningsfull allsang  
I tillegg til taler fra ordfører Tollerud og fylkesmann Haugland samt intervjuer med de to tidligere ordførerne, fikk publikum også gleden av å oppleve kulturelle innslag av høy kvalitet. 

Både mannskoret MAS og Hermine Skovdal (11) trollbandt publikum med vakker sang, før det var duket for premieren på «Nye Moss». Dette er en helt ny låt signert ingen ringere enn Torgeir Hansen i Torgeir og Kjendisene.

Publikum hadde på forhånd fått utdelt teksten, noe som resulterte i hyggelig allsang ledet.

Publikum beveget seg så videre ned til Moss by- og industrimuseum hvor den historiske markeringen fortsatte, blant annet med utstillingsåpningen av den flotte gullsporen. 

Har du ikke hørt «Syng med Moss»? Du finner den på Lilleeng Helseparks YouTube-kanal

Related posts

CoopExtra Høyda: Har opplevd en eventyrlig omsetningsøkning

mortensen

SpareBank 1 innvier signalbygget. – Velkommen til åpent hus

mortensen

Hos Finn Brynildsrud & Sønner på Høyda kan det umulige bli mulig

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy