Image default
Fritid Trening

Vintersykling har kommet for å bli

Stadig fler av oss velger å ta pedalene fatt også i vintermånedene. Med noen enkle grep kan man enkelt opprettholde gleden over å sykle også når underlaget virker mer utfordrende.  

Tidligere var det sjeldent man så at sykler stod fremme i sportsbutikkene på vinterstid. Slik er det ikke lenger. Nå selges sykler året rundt og stadig flere benytter seg av tohjulingene på vinterstid. Det gjelder enten man bare skal fra A til Å, eller har tenkt seg ut for å ta seg en treningsøkt. Høyda-avisa la derfor turen innom Arturs Sykkelservice på Høyda for en sykkelprat nå på vinterstid.

Funker hele året

Den tidligere landslagssyklisten Artur Ziolkowski har lang erfaring både på sykkelsetet og som reparatør. Han mener så absolutt at sykkelen er et transportmiddel man kan ha stor nytte og glede av også på vinterstid.

– Sykkelen kan du ha fremme hele året, men det krever jo at man skifter til piggdekk på vinteren. Det er et must. I tillegg må man stelle mer med sykkelen når det er kaldt. Da kreves det oftere rens og smøring av bevegelige deler. Passer man på dette, og i tillegg er flink til å kle seg godt vil man få gode opplevelser selv om snøen ligger på bakken, forteller han.

Må lade oftere 

I Arturs spesialbutikk dreier mesteparten av sykkelsalget seg om elsykler. Disse er også meget anvendelige på vinterstid.

– Absolutt. De fungerer like godt, bare man passer på de samme momentene med dekk og vedlikehold. Jeg tror faktisk at nærmere 90% av alle lokale som har handlet elsykkel av meg har vært innom for å bytte til pigg. Jeg vet jo ikke om alle bruker sykkelen, men det sier jo en del om at de ser for seg å bruke den året rundt. Det eneste ekstra man må passe på her å lade batteriet oftere. Det har ikke like lang rekkevidde som når det er varmt, forklarer han.

Vær tidlig ute

På denne tiden av året går det meste av arbeidsdagen i sykkelbutikken med til service av sykler. Har du planer om å ta en service på din egen sykkel er dette et gunstig tidspunkt å gjøre det på forteller reparatøren.

– Det er flere grunner til at jeg mener dette. For det første vet jeg av erfaring at det blir et stort trykk på disse jobbene så snart det blir bart på bakken og varmere i luften. Da må man belage seg på lengre leveringstid. I tillegg har jeg bra med byttedeler inne nå. Hvor lang leveringstid det vil være på kommende bestillinger vet jeg ikke, men da kan det fort ta litt tid. Har du mulighet til å levere den nå så er det smart på alle mulige måter, uttaler Ziolkowski.

Gunstig tidspunkt

Som i en god del andre bransjer opplever også de som selger og reparerer sykler store utfordringer i forhold til levering på grunn av pandemien. Ziolkowski har mye i bestilling, men vet ikke når det vil bli levert. Selv om dette bør gi god grunn for bekymring så sover han fortsatt godt om natten.

– Jeg har både godt med sykler og deler inne for tiden, så jeg velger å være optimist, smiler han før han legger til. Et godt tips til de som nå vurderer å kjøpe seg en el-sykkel er å slå til mens utvalget fortsatt er godt. Det samme gjelder prisen på syklene. De er som i fjor. Vi må nok belage oss på en klar prisoppgang fra og med neste levering enten vi liker det eller ikke, avrunder butikkeieren.

Tekst: Petter Andresen
Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Nå kommer Intersport Outlet til Høyda

mortensen

Rompuben: En plass for alle fotballsupportere

mortensen

Disse gutta samler på kommunetopper

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy