Image default
Fritid MC

Desirée er et råskinn på to hjul

Desirée Sterner (17) fra Son deler de fleste interesser med sine jevnaldrende venninner, men på et område skiller hun seg kraftig ut. Hun er nemlig hekta på roadracing.

Det var egentlig ganske så tilfeldig at Desirée Sterner allerede som 14-åring startet med roadracing. Tidligere hadde hun drevet med både håndball, selskapsdans, cheerleading og hester. Frøet ble sådd da hun var til stede for å se andre kjøre motorsykkel på bane.

– Jeg så jo at det var andre på min alder som hadde dette som sin hobby og jeg må innrømme at det så skikkelig kult ut umiddelbart. Jeg sa til min stefar at jeg ønsket meg en motorsykkel og det tok ikke mange dagene før jeg var eier av en Kawasaki 250. Det var selvfølgelig et stort øyeblikk, men samtidig svært skremmende. Jeg hadde jo aldri sittet på en motorsykkel før. Det ble mange velt i starten for å si det slik. Ikke fordi jeg kjørte så dårlig, men rett og slett av den grunn at jeg ikke nådd ned til bakken med bena når jeg skulle stoppe, ler hun.

Bekymret mamma
I løpet av høsten 2016 ble det mange timer på bane for å lære seg det grunnleggende innenfor roadracing. I påsken året etter bar det på treningsleir i Spania.

– Det gikk raskt unna når jeg først bestemte meg. Da vi stod i Spania klare til å ta fatt på treningen så jeg at mamma hadde et bekymret blikk. Hun lurte nok på hva i huleste vi nå hadde gått inn for. Heldigvis gikk det helt fint. Det eneste som skjedde den påsken var at jeg fikk et skrubbsår på det ene kneet. Det gikk det fint å leve med både for mamma og meg, forteller ungjenta.

Et stor øyeblikk
Etter oppstarten på bane pekte progresjonspilen raskt oppover for unge frøken Sterner. Det var liten tvil om at hun nå hadde funnet seg en idrett hun hadde et stort talent for. Det ble bekreftet i 2018 da hun i en alder av 16 år sikret seg en sponsorkontrakt med Yamaha Motor Europe som fabrikkjører.

– Det var selvfølgelig et stort øyeblikk for meg. Å kunne få et team i ryggen med blant annet tilgang til en mekaniker og en splitter ny Yamaha YZF-R3 sykkel med toppfart på 180 kilometer i timen økte jo så absolutt motivasjonen for å gi enda mer gass i forhold til satsingen, forteller hun ivrig.

Må tørre å legge bort frykten
En av hovedmålsettingene til det unge fartsvidunderet fra Son foran årets sesong har vært å «gutse» mer under kjøring. Rett og slett tørre å holde gassen lenger inne før hun ankommer bremsesonene. Det må nemlig til for å ta det neste steget i utviklingen.

– Det hersker ingen tvil om at jeg har hatt mye å hente på dette området. Det er så enkelt som at jeg har måttet bli flinkere til å stole på meg selv og motorsykkelen under kjøring, fremfor å tenke konsekvenser underveis. Det nytter ikke å fokusere på uhellene jeg har hatt tidligere på de ulike banene. Blir man først defensiv i tankegangen legger det store begrensninger. Selv føler jeg at jeg har klart å løse denne arbeidsoppgaven veldig bra, forklarer Sterner som til daglig er elev på toppidrettslinja på Frogn videregående skole.

En real utfordrer
Under årets sesong har det virkelig luktet svidd av Desirée Sterners kjøring. Med sin «R3» har hun rett og slett vært helt rå i de fleste av NM-rundene i Supersport 300-klassen. Den første bekreftelsen på at noe var på gang fikk hun under Norges Cup-rundene i Mo i Rana i sommer, hvor hun endte opp med en første og en andreplass. I de neste rundene som ble kjørt i Karlskoga i Sverige fulgte hun opp med to nye andreplasser. Deretter flyttet sirkuset seg til Vålerbanen i Solør i august. 

På ny viste Desirée hva hun er bygget av med en andre og en tredjeplass. Det var dermed bygget opp store forventninger knyttet til de to siste NM-rundene som skulle kjøres på Rudskogen i september. Ville hun klare å følge opp og dermed sikre seg en andreplass totalt i Norges Cupen? Svaret på det er et ubetinget ja. Selv om hun konkurrerer på lik linje med og mot gutta, og i tillegg har 100 kubikk mindre å rutte med enn flere av sine konkurrenter, så leverte Desirée varene. Hun vant likeså godt det andre løpet og dermed var det ikke mer å snakke om. Ungjenta fra Son befestet sin posisjon i sammendraget.

To klasser i 2020?
Årets andreplass i Norges Cupen har garantert fylt på kontoen merket selvtillit for Desirée Sterner. 17-åringen har kunnet vise til en fantastisk progresjon på banen og hun er fortsatt sulten på å utvikle seg videre. Neste sesong vurderer hun til og med om hun skal stille på startstreken i to klasser.

– Planen er å få kjørt en del 600 kubikk i vinter. Deretter får vi ta en vurdering på om jeg faktisk skal kjøre i begge klassene. Planen for neste sesong er uansett å gi full gass. En av målsettingene mine er å komme ut i Europa for å konkurrere. 

For å få til det trenger jeg å få på plass flere samarbeidspartnere. Uavhengig av hva jeg ender opp med så kan jeg i hvert fall garantere at jeg vil gå «all in» også i 2020, avrunder det unge fartsfantomet fra Son.

Related posts

Caravelle Tours reddet av gamle kunder!

mortensen

For Martin er det ikke størrelsen som teller

mortensen

Go’Bua – den siste av sitt slag i Moss

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy