Image default
Fritid Nytt på Høyda

Lanserer høstprogrammet fylt med mye energi og velvære

Selv om de planlagte arrangementene så langt dette året har måttet vike for strenge koronaregler, så lar ikke Tina Lorentzen og hennes medarrangører seg knekke. De har planlagt noen nyheter utover høsten som forhåpentligvis vil fenge mange av byens borgere. 

Sommermånedene er en tid vi forbinder med arrangementer av ulik størrelse og innhold. Normalt er det et bredt spekter å velge blant, men i år må vi leve med at alt ikke blir slik vi er vant til. Mange arrangører har avlyst sine arrangement, mens andre har krympet innholdet i takt med antall mennesker som har lov til å være til stede. Prosjektleder Tina Lorentzen i På Høyda midt i Moss har også fått føle på utfordringene.

– Det er nok intet unntak for oss dessverre. Både bilfestivalen som skulle vært arrangert i mai og flere musikalske arrangement har dessverre blitt utsatt til neste år. Slik er det bare i dagens situasjon og da må vi bare rette blikket fremover. Nå ser vi i stedet mot høsten og vinteren, forteller hun.

Energipåfyll
Hva som vil skje i forhold til smittespredning og eventuelle lettelser i hvor mange som har lov til å være samlet når vi kommer utpå høsten er det jo ikke så godt å si noe om nå, men aktiviteter må uansett planlegges. Den første store happeningen i regi av handelssamarbeidet «På Høyda midt i Moss» blir et arrangement som forhåpentligvis får frem svetten i pannen hos mange mossinger.

– Nytt av året er noe vi kaller for «Energidagene». Der har vi tenkt til å ta i et tak i forhold til folkehelsen til mossinger. De tallene er nemlig ikke helt på topp. 

I samarbeid med treningssentrene Fokus Trening, Toppform Fitness, Actic og Crossfit som alle har sitt virke på Høyda vil forsøke å skape noen energiske dager som forhåpentligvis vil få enda flere mossinger i god form. Dato for dette arrangementet er satt til 12. og 13. september, så nå vi må bare krysse fingre og tær for at dette kan arrangeres som «normalt». Hvis ikke det er mulig vil vi uansett skape aktiviteter innenfor de rammene som råder, forteller Lorentzen. 

Damene i fokus
Det er ikke bare trening som står på arbeidsplanen til Lorentzen og hennes samarbeidspartnere i tiden som kommer. Der er det også gjort plass til en god dose med velvære.

– Vi må jo sørge for at byens damer også får sitt og derfor sikter vi mot å arrangere «Damenes aften» i oktober. Datoen er ikke spikret, men det skal vi få gjort så snart alle brikker har falt på plass. På denne tiden av året har jo sommerens brunfarge falmet og i tillegg har jo mørket vendt tilbake. Da er det på høy tid å finne frem et lyspunkt og det håper vi virkelig at dette vil bli. Jeg har gjennomført en uformell spørreundersøkelse om hva kvinner i Moss ønsker seg på en slik dag, og svarene som kom inn var høyst interessante. Nå er vårt mål å forsøke å oppfylle flere av disse, uttaler prosjektleder Tina Lorentzen.

Nissetog og julemarked
I november er det på ny klart for det populære nissetoget på Høyda. I samarbeid med Rygge storsenter og M8 Eiendom vil Lorentzen legge opp til en heidundrende ferd. I år er det nemlig 10 år sin tradisjonen ble startet. Bare 14 dager senere står en ny populær post på programmet. Da gjentas nemlig julemarkedet i Vingeparken, nærmere bestemt innendørs på Lilleeng Helsepark. I fjor var det skikkelig trykk og mange påmeldte utstillere og akkurat den stemningen håper nå Tina Lorentzen at man skal klare å gjenskape på ny.

Hva så med neste år?
a- Det håper vi at skal bli magisk. Planene er allerede lagt og jeg kan røpe at det er et spennende program. La oss håpe at 2021 blir året, avrunder Tina Lorentzen

Tekst Petter Andresen

Foto Jørn Mortensen

Related posts

Edel vant Høstjakt på Høyda

mortensen

Skousen Moss: Har nødnummer om noe skulle ryke….

mortensen

Bilbutikk1 Moss er topp-sertifisert: I bilbransjens eliteserie

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy