Image default
Helse & Velvære Rygge Storsenter

Nyinvestering hos Specsavers på Rygge Storsenter

Hos Specsavers på Rygge Storsenter har investeringen av et topp moderne OCT-apparat kommet på plass. 

Daglig leder Kjell Anders Kristiansen og hans medarbeidere har høye forventninger til den økte nøyaktigheten og kvaliteten på undersøkelsen som tilbys deres klienter. 

Nå kan sykdommer og begynnende lidelser oppdages på et meget tidlig stadium og behandles deretter – sier han fornøyd.

OCT er en maskin som skanner øyet. OCT (Optical Coherence Tomography) er en type skanning som fungerer på samme måte som ultralyd, men med en OCT-skanning får man hjelp av infrarødt lys som lager et tverrsnitt av øyet. Dette lyset sendes inn i øyet, og refleksjonene analyseres og lager et bilde. På denne måten kartlegges øyets bakre del, samtidig som netthinnens tykkelse måles.

Dybdebilde

Et OCT-dybdebilde viser de ulike lagene som netthinnen er bygget opp av. Optikeren kan da se hva som foregår under overflaten på netthinnen og avdekke øyesykdommer. Redusert synskvalitet kan oppdages flere år tidligere enn kun ved å se på et optomap-scan som viser overflaten av netthinnen.

Slik kan optikeren sette i gang behandling, eller henvise til øyelege, mye tidligere enn før – og dermed kan du bevare en god øyehelse lenger. Et dybdebilde er spesielt viktig for alle over 60 år og ved arvelige øyesykdommer i familien. 

Anbefales

For alle som har grønn stær eller forkalkning i netthinnen (AMD). Disse to øyesykdommene er arvelige og kan ses i dybdebildet lenge før enn på et overflatebilde (optomap). Optikeren vil spørre deg om du har arvelige øyesykdommer i familien under synsundersøkelsen. Også for alle over 60 år, og ved arvelige øyesykdommer i familien, anbefaler vi OCT-dybdebilde. 

Obligatorisk Dette er et fantastisk hjelpemiddel for oss ved synsprøver – forteller optikerne Kristine Braaen og Merethe Grønnevik. De har begge over 20 års erfaring som optikere og er meget imponert over hva dette apparatet kan levere. Apparatet til over en halv million kroner er nå obligatorisk ved alle synsprøver hos Specsavers. 

Det er en smertefri og enkel undersøkelse. Apparatet tar bilde av øynene uten at øyet berøres eller gis ubehag på noen måte – legger optikerne til.

Vi er veldig glade for at vi har fått dette hjelpemiddelet til bruk i vårt arbeid for bedre øyehelse for våre kunder – smiler de tre optikerne hos Specsavers på Rygge Storsenter. Det er meget betryggende for oss for å stille riktige diagnoser som eventuelt henvises videre, eller for å kunne fortelle kunden at alt står bra til. 

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Synsam med «ny» butikk

mortensen

Vita er på plass!

mortensen

«Sam Fikser» det meste

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy