Image default
Mat & Drikke

Bajazzo: Nytt på menyen!

Bajazzo er et sted de fleste mossinger en eller annen gang har vært innom og spist. Basismenyen er den samme som da de startet opp i 1989, men det er også viktig å følge de trendene som kommer. Nå har de utvidet med det som blir omtalt som nordmenns nye livrett…

Tekst og foto: Hege Halvorsen

– Det alle spiser nå er chipotle-saus og pulled pork. Chipotle er en mexicansk betegnelse for røkt pepper. Sausen brukes mye som smaksforsterker i gryter, wokretter og marinader, men kan også brukes som dipsaus til stekt kjøtt, fisk, kylling eller skalldyr, sier Nathali Sincar. Hun har jobbet på Bajazzo i 10 år og stortrives.

Vår nye livrett, i hvert fall i følge mange medier, er Pulled pork.

– Det lages ved å grille eller steke svinekjøtt på lav temperatur over lengre tid, til det blir så mørt at kjøttfibrene lett kan rives fra hverandre. Ofte marineres kjøttet i kraft eller en barbecuesaus etter at det er stekt og revet opp. Det har blitt kjempepopulært i Norge, så det var noe vi ønsket å ta inn, sier Nathali.

Erstatning

Når menyen utvides må noe tas bort.

– Det er alltid noen som blir skuffet når vi fjerner retter fra menyen vår, men har vi for stort utvalg kan det fort bli vanskelig for kundene å velge mat. Derfor må vi begrense utvalget. Men vi kommer med anbefalinger og prøver å få de til å smake på noe annet. Det er jo mye godt å velge i, sier hun.

Bajazzo har nå fire nye pizzaer, to nye hamburgere som man kan velge med kylling, storfe eller pulled pork. Wraps og baguetter kan også lages med pulled pork. Chipotle-sausen brukes på pizzaer og som smaksforsterker på flere av rettene de lager på Bajazzo.

– Sausen frisker opp burgerne og smaken på pizzaene våre. Det er kjempegodt, sier hun.

Bajazzo har mange faste kunder.

– Beliggenheten vår er genial og er et godt egnet sted å stikke innom for en matbilt. Vi har jevn strøm med kunder i alle aldre. Her handler alle fra godt voksne, og ned til barn som kjøper seg en pommes frites etter skoletid. I helgene er vi ute med i gjennomsnitt 150 pizzaer hver fredag, lørdag og søndag.

Bajazzo har også en lang liste med bedriftskunder. Tommy Hyggen som driver Bajazzo er utdannet kokk

– Han skal begynne å jobbe her sammen med oss. Vi har planer om å utvide lunsjtilbudet til våre bedriftskunder så de får litt mer å velge mellom. Mange av kundene er store og bestiller mye mat. Det har vært snakk om å lage supper og legge det til på menyen. Det blir spennende å se hva det blir til, sier Nathali.

Sunnere mat
Bajazzo lager conveniance mat. – Det betyr lett tilgjengelig mat med god kvalitet. Vi bruker mer helsevennlige sunnhetsprodukter som grønnsaker og magert kjøtt som kylling, og vi buker rene produkter og helsevennlige oljer som solsikkeolje. Pizzadeigen er fra Moss Finbakeri, grønnsakene fra Bama og hamburgerne er av 100 prosent storfekjøtt. Vi har fjernet all palmeojle i våre produkter, forteller Tommy Hyggen.

Nathali er veldig glad i jobben sin.

– Bajazzo er et veldig fint sted å jobbe. Vi er syv som jobber fulltid, og rundt 20 ansatte når vi regner med alle. Det er et veldig godt miljø her. Jeg er stolt av maten og kvaliteten på maten vi lager. Vi får også ut mye mat på kort tid når det koker som verst her, sier hun.

Nå er hun spent på mottagelsen av de nye rettene.

– Det er alltid spennende å få tilbakemeldinger på ny mat. De er veldig gode så jeg anbefaler de på det sterkeste og regner med at de blir tatt godt i mot, avslutter Nathali Sincar.

Related posts

Farbror Melker ser frem mot sin første sommer på Høyda

mortensen

Snikgjest juletapas

mortensen

Lundeby Gård i Råde. Holder rabarbratradisjonene i hevd

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy