Image default
Høyda Mat & Drikke Nytt på Høyda

Farbror Melker ser frem mot sin første sommer på Høyda

Hos Farbror Melker i Varnaveien ser de nå frem mot lange sommerdager med et yrende kafeliv. En tøff periode byttes nå forhåpentligvis ut med solfylte dager og god stemning både inne og utendørs. 

I en tid dominert av svært mange begrensninger har de ikke vært enkelt å drive for svært mange bransjer. Flere har fått pålegg om å stenge dørene, mens andre har måttet sette inn svært strenge tiltak. Nå ser det endelig ut til å løsne igjen og det lokker frem smilet til Malin Petterson. Hun står bak bydelskroen Farbror Melker i V35-bygget på Høyda.

– Det er godt å få kjenne på at vi sakte, men sikkert begynner å nærme oss normalen igjen. Det skal ikke stikkes under en stol at dette har vært en krevende periode, fylt med mye usikkerhet og en god dose bekymringer. Heldigvis føler jeg nå at det går an å puste med magen igjen, og det er en utrolig god følelse, uttaler hun.

Optimale solforhold
Petterson startet opp serveringsstedet på Høyda i november i fjor. Etter et høyst spesielt første halvår ser hun nå frem mot sommeren. Det med flott uteplass.

– Vi er så heldige å drive i et lokale som har solen i fra tidlig morgen og til sent kveld. Det må selvfølgelig utnyttes. Derfor har vi etablert en uteservering med plass til cirka 50 mennesker som vi håper vil bli godt besøkt fremover. Starten har i hvert fall vært svært positiv. Det er tydelig at mange har savnet det å sette seg ned for å sosialisere rundt en kaffekopp og en matbit, forteller hun.

Har planene klare
Hos Farbror Melker holder de åpent sju dager i uken. Den klare ambisjonen er å etablere et miljø for alle som både bor og jobber i bydelen.

– Det er jo det vi jobber for hver dag. Frem til nå har vi fokusert på å få hjulene skikkelig i gang, men fremover håper vi å kunne tilby innslag av både musikalsk og humoristisk karakter, i tillegg til ulike temakvelder. Det mangler ikke på ideer, smiler hun.

Klare til å møte sommeren
En av ambisjonene nå i sommerhalvåret er å holde kveldsåpent både på fredager og lørdager. Med skjenkebevilling på plass mener Petterson at det lar seg fint gjøre å skape koselige kvelder på Høyda.

– Helt klart. Som nevnt har vi fantastiske solforhold her og i tilfelle ruskete vær har vi også god plass inne. 

Fredagspilsen har allerede gjort sitt inntog her for flere lokale bedrifter og vi håper at mange andre også vil skape sin nye sosiale base her hos oss, i et uformelt og trivelig miljø. Med både smakfull mat på menyen og et assortert utvalg av drikker, både med og uten alkohol bør alt ligge til rette for en flott sommer. Det trenger vi alle akkurat nå, avrunder Malin Petterson.

Tekst Petter Andresen
Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Tiki Tilhengere: Flytter fra Fredrikstad til Høyda

mortensen

Kjellerbrønnen på Carlsminde

mortensen

Su Casa Coffee – med spesialbrenning for Østfold

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy