Image default
Lilleeng Helsepark

Ultralyd ved Vansjøklinikken

Det er kiropraktor Tor Christian Birkeland som utfører diagnostisk ultralyd ved Vansjøklinikken. De fleste forbinder nok ultralydundersøkelse med kontroll av fostret i mors mage, men Birkeland forsikrer oss om at dette er et verktøy som kan brukes til utrolig mye mer. 

Vi snakker her om en undersøkelsesteknikk som i praksis gir bilder av hva som forårsaker smerten du plages med – fortsetter Birkeland og legger til at denne form for undersøkelse i mange tilfelle kan erstatte/ komplementere normale MR undersøkelser.

De vanligste plagene som er spesielt godt egnet til denne type undersøkelse er senebetennelser, slimposebetennelser og muskel/seneavrivninger. Med kombinasjonen god klinisk undersøkelse og ultralyd vil man kunne motta en mest mulig nøyaktig diagnose og da korrekt behandling slik at du blir raskest mulig frisk.

Hvorfor ultralyd?
At en korrekt diagnose ofte er den raskeste veien til å bli frisk av skadene eller plagene man har, er hevet over enhver tvil konstaterer kiropraktoren Tor Christian Birkeland. Han poengterer også at veldig ofte er dette skader som kan behandles ved riktig tilpasset trening. Som utdannet kiropraktor med solid påbygging i 2 år med ultralyd-diagnostikk ved universitetet i Bergen, er han ikke bare kompetent til å kunne stille riktige og sikre diagnoser, men også til å kunne tilpasse treningsprogram og følge opp pasienter som trenger dette over tid.

Gode bilder
I tillegg til ledd og leddbåndskader er ultralyd meget effektivt ved skader i muskler, sener og ikke minst nerveskader. Nerver som «ligger i klem» kan identifiseres ved ultralyd undersøkelse. En annen diagnose man gjerne vurderer bra på ultralyd er «karpaltunnelsyndrom» (håndleddsmerter). Dessverre er ikke ultralyd egnet til å påvise nakke eller ryggskader. Kiropraktoren kan da i slike tilfeller henvise til annen undersøkelse som f.eks. MR o.l.

Idrettsskader
Skader ved utførelse av idrett har i flere sammenhenger som regel en ting felles. De skal raskt tilbake i aktivitet. Utførelse av mange typer idretter gir store belastninger som ofte kan resultere i overbelastning og strekk at leddbånd osv. (ankelovertråkk). Ved bruk av ultralyd til å stille rett diagnose er dette med på å kunne sette i gang den rette behandlingen raskt slik at skadeavbrekket blir betydelig redusert. Dette gjelder i stor grad også ulike typer muskelskader som støtskader o.l. 

Kiropraktor Tor Cr. Birkeland har gode referanser fra ulike klubber og idretter han har vært engasjert av på Sørlandet hvor han opprinnelig kommer fra. Erfaringen fra denne type praksis har vært utrolig verdifull i hans virke som diagnostiker og behandler i de snaue 5 årene han har praktisert.

Klar for lokale klubber
Smilende nikker Birkeland bekreftende da vi stiller spørsmål om han er klar for å hjelpe lokale klubber med deres skadeproblematikk. Selv om pasienttilgangen stadig er økende, er det gode muligheter for at akuttskader kan puttes inn i hans tette timeplan. Det er bare å ta kontakt avslutter han.

Kiropraktor og diagnostiker Tor Christian Birkeland har sin praksis på Lilleeng Helsepark i lokalene til Vansjøklinikken. 

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Elinas Massasje – og velvære

mortensen

Ny gestaltterapeut tilbyr utendørs samtaleterapi

mortensen

Naturlig melkesyre skal fjerne tatoveringer!

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy