Image default
Helse & Velvære Lilleeng Helsepark

Naturlig melkesyre skal fjerne tatoveringer!

Og den finner du kun hos Sugaring & Beauty Empire på Skofabrikken. Som et alterativ til dagens lasermetode lanserer Aset Edelbijeva (28) Skinial sin naturlige behandling for fjerning av tatoveringer i sin klinikk. – Det er en helt naturlig metode og kan kun utføres av kvalifisert personell med medisinsk utdannelse. Jeg har vært på kurs i Danmark og er foreløbig den eneste i Norge som tilbyr behandlingen. Den kan brukes både på tatoveringer og permanent makeup, sier hun. Hun åpner for at Sugaring & Beauty Empire skal få flere sertifiserte behandlere etterhvert.

Vil ha det ugjort
I følge TIME LIFE, en internasjonal organisasjon som tilbyr kurs til profesjonelt helsepersonell, ønsker godt over 10 % av de tatoverte i befolkningen å fjerne tatoveringen sin. I et stadig økende marked er det tydelig at tatoveringsfjerning er lukurativt. Det kan være ulike årsaker til det. Kanskje den ikke ble som forventet? Eller var det dårlig plassering? Uansett grunn, en tatovering er en tegning på huden som ikke bare kan vaskes bort.

Mindre skade
Som mange allerede har erfart er fjerningen av disse omfattende. Ikke bare er det meget smertefullt men huden kan få alvorlige brannskader. Arrdannelse er også en stor og uønsket bieffekt. Ved lasermetoden blir huden utsatt for en stråle som er opp mot 800 – 900 ºC. Mange forskere har jobbet med å finne en behandling med mindre risiko og skadelige virkninger ved fjerning av tatoveringer.

Tatoveringsfjerning uten laser vil i følge eksperter ha rask vekst fremover, og de mener at ingen bør oppleve så mye smerte eller utsettes for risiko om de skulle angrer seg. – Skinial har gode produkter som ikke er farlig for huden. Man trenger ikke grue seg så mye heller siden det er en mindre vond behandling. Velger du først å fjerne en tatovering kreves både innsats og egenoppfølging. Ikke ha for store forhåpniger for fort, legger Aset til.

Naturlig produkt
Uansett metode, har man alt injisert blekk 1-3 mm inn under huden er det vanskelig å fjerne alle spor. Men enkelte forskere har lykkes i å utvikle et produkt som finnes naturlig i kroppen. – Med forbehold om at etterbehandlingen gjøres som avtalt skal denne behandingen gi mindre smerter og minimal arrdannelse. Skinials metode fjerner fargen i alle tilfeller, fordi produktet henter frem blekket og transporterer det ut av huden, sier Aset.

Behandlingen
En behandling varer i ca. 30 minutter. På tatoveringen avgrenses sirkler med en penn, maks 20-25 sirker per behandling. Produktet som brukes i disse sirklene er ganske enkelt en liten mengde melkesyre blandet med vann. Det naturelle produktet er ferdigprodusert og finnes også for permanent makeup. Med pennen påføres bestemte mengder av syren i sirklene og masseres inn.
– Når syren er massert inn trekkes blekket ut til hudoverflaten, det kan man se allerede med en gang. Etter de første ukene dannes det en skorpe og et nytt hudlag. Sluttresultatet ses først etter 6-8 uker og da er huden klar for en ny behandling. For en tatovering på 3×5 cm er det nok med en eller to behandlinger. Det vil altså si at resultatet etter to behandlinger vil vises tydelig etter ca 14 uker. -Det kreves tålmodighet, fortsetter hun.

Avhengig av god informasjon
Ettterbehandlingen består av 1-3 kremer som smøres inn to ganger daglig etter instrukser. Et maksimalt resultat oppnås kun om skorpene får være i fred og man følger smøreanvisningen. Hun har selv observert blekk som har kommet ut og har stor tro på behandlingen. Alle spørsmål og nødvendig informasjon fås på konsultasjon før behandlingen starter. Her signeres et samtykkeskjema for 100 % profesjonalitet. En viktig ting å merke seg er at denne behandlingen kan også fjerne eksisterende botox og filler, spesielt aktuelt ved permanent makeup.

Hvorfor velge denne?
Skinial er opprinnelig utviklet av tyske forskere og famasøyter. – Denne ble lansert i Norge i ca 2016, men har ikke blitt så kjent her enda, sier Aset. Selve produktet Skinial EX er en lavkonsentrert fysiologisk melkesyre, lik den kroppen produserer selv. Mens blekket forla ter kroppen brytes selve melkesyren ned på en naturlig måte. Det kreves færre behandlinger og gir derfor lavere pris. -Hvor mye en behandling vil koste er noe vi jobber med, men den er definitivt billigere enn laser, legger Aset til.

Mer informasjon om Aset og hennes nye behandling ved Sugaring & Beauty Empire kan du finne på klinikkens nettside og på Facebook. – Det finnes også god informasjon om selve metoden på Skinail sine egne nettsider, avslutter Aset.

Tekst: Linda Morønning

Related posts

Grand Barber kom sent, men godt

mortensen

Baba Sushi til Lilleeng Helsepark!

mortensen

Hudkrem: DrK – mer enn bare en vanlig hudpleieserie

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy