Image default
Kultur

«Skjeggnissene gir leker til barn på sykehus» i julen 2021

Skjeggmennklubben i Norge vil også i år sette alle kluter til for å kunne glede barn som må tilbringe julen på sykehus i Norge. Skjeggmennklubben har en klar sosial profil med formål å sette på dagsordenen samhold og vennskap. Vi kjemper mot mobbing og åpner for at temaet «psykisk helse» blant menn skal kunne snakkes om og tas på alvor. I tillegg bidrar vi med det vi kan for å hjelpe der hvor hjelpen ofte behøves. Hvert år er det barn på sykehus som får noen gleder av innsatsen til denne gjengen med skjeggete mannfolk.

Det nærmer seg jul, og Skjeggmenn i Norge har satt i gang sitt årvisse prosjekt med å skaffe julegaver til barn som ligger på sykehus i julen. Med innsamlede midler og gaver i form av penger og leker eller aktivitetstilbud. Dette menes som for eksempel spill, fargebøker andre kreative oppgaver som kan engasjere barn som er syke og ligger på sykehus i julen. Vi håper å kunne spre glede slik at noen kanskje glemmer sin situasjon om så bare for en liten stakket stund – sier Ove L. Skjeggmann som er visepresident i klubben.

Over hele Norge

Skjeggmennklubben Norge er en landsomfattende organisasjon som har som formål å samle felles krefter og å være tilstede for hverandre. De har alle et felles trekk som gjør at de er lette å kjenne igjen. De alle har skjegg. Noen store kraftige skjegg pryder, mens andre med noe mindre og ikke fullt så fyldige – smiler sosial leder i Østfold Jørgen Johansen der har stryker sitt lange fyldige skjegg.

Julegaver til barneavdelingene

Det er landets sykehus som får nyte godt av skjeggmennenes innsats. De samler inn mange penger og tjenester som gjør at de kan reise rundt til de aller fleste sykehusene og levere gaver. På grunn av smittevernregler og restriksjoner var løsningen i fjor at de fikk liftselskaper og lokale brannvesen til å løfte nissene opp til vinduene til barna. Enten det var i tredje eller fjortende etasje. Det er 13000 registrerte medlemmer spredt rundt i hele Norge. Vi kjøper inn leker for alle de innsamlede midlene og sender de til de aller fleste av landets mange kroker og kriker – forteller Skjeggmann Jørgen Johansen. Mange gode avtaler om fordelaktige innkjøp fra sist år følges videre. Innsamlingsaksjonen er nå offisielt avsluttet, men vi har fremdeles døren åpen for bidrag. Summen som nå står på konto hos spleis, er 224.000 FØR avgifter til spleis.no er trukket i fra. Sammenlignet med 2020 har vi nesten doblet summen. Da ble det samlet inn litt over 130 000 kroner, og sammen med vår gunstige innkjøpsavtale regner vi med leker for bortimot 180 000 kroner ble delt ut.

Skjeggmennenes ønskeliste

Som alle «barn» har også Norges mange skjeggmenn også ønskeliste til Jul. De sender den derimot ikke til selveste Julenissen, men til Norges mange bedrift -og eiendomseiere samt tog, buss og flyselskaper. Også alle landets brannvesen får henvendelse fra Skjeggmennklubben Norge. De ber jo selvfølgelig om direkte bidrag, men også om ulike tilgang på tjenester som gjør at Skjeggmennene kan få anledning til å reise rundt i hele Norges land med sine store mengder med gaver til barna. På grunn av de mange ulike restriksjoner som fortsatt henger igjen, håper disse skjeggete gutta at de kan bli heist opp slik at barna kan se nissene fra der de ligger. Gaver blir vist frem og senere delt ut av ansatte på avdelingene. En god løsning som gledet mange barn til jul sist år.

Alle skjegg vil bli farget hvite når skjeggmennene er på julebesøk – smiler Ove og Jørgen under sine grove skjegg. Da vet barna hvem som kommer avslutter de.

ØNSKELISTEN

Eksempler på ting vi «trenger»: 

– Disponering av kjøretøy/ henger/ foliering/ drivstoff

– Hotell/overnatting

– Lift/bistand ved utlevering på sykehus

– Show/kulturell bistand. Musikk, tryllekunstnere, kor til julesanger mm

– Bidrag til innsamling 

– Kamerafester til innside bil

– Nissedrakter

– Kjendiser, fotball, popstjerner så barna blir enda mer overrasket.

– Klovner

– Profesjonelle nisser/evt. nissedrakter i god kvalitet.

– Mat og drikke

– Flybilletter så vi kan bli med på utdelingene av flere sykehus i andre deler av Norge. (Om ikke blir det biltur.)

– Premier/produkter som vi kan lodde ut for å få inn mer penger til vårt formål.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Privat

Related posts

Da Edvard Munch regjerte på Grimsrød, Jeløy

mortensen

Vrengt i medvind

mortensen

Even Slettmyr (15) – tryllekunstner med eventyrlig fingerferdighet

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy