Image default
MC

Store planer for 2020!

I år skal Trym Varland fra Rygge delta på alle løp i Norge, i tillegg til å gi seg i kast med utenlandske mesterskap og sikte på sterk plassering i EM!

Trym startet sent med motorsykkelsport, men det har ikke stoppet 18-åringen fra å bli en av de beste i Norge. I løpet av en hittil 5-års periode innen idretten har han klart å kjøre til dels skadefritt, skaffet seg gode sponsoravtaler og hevdet seg i flere store løp. I 2019 merket han en stor fremgang med både utholdenhet og styrke, og med mye hardt arbeid kan han vise til 12. plass i sitt første EM, 2. plass i Norsk Enduro Super Series og selveste 1. plassen i Norges Cupen! Som alltid ble fjorårets sesong avsluttet med verdens hardeste løp, Novemberkåsan, som ble arrangert i Eskilstuna i Sverige den 30. november. Her måtte Trym dessverre bryte p.g.a for mye gjørme i radiatorene, men Varland er allikevel klar i sin tale før sitt store år i år:

– Nå skal jeg konkurrere om pallplassene!

Trener med landslaget
Som sagt, fjoråret bærer preg av mye målrettet trening for talentet. Han fikk plass på landslaget og Olympiatoppen bistår med skadeforebygging ved behov. I Oslo har han trenere både på og utenfor banen, og siden januar 2019 har han hatt en spesialtilpasset trenings- og kostholdsplan. Selv har han bare gode ord å si om det intensive programmet:

– Før tittet jeg på nettet etter treningsprogram og måtte finne ut av mye selv. Nå får jeg mye hjelp med både trening og kosthold av Erland H. Thomassen og Pål Anders Ullevålseter. Bare det siste året har jeg økt hastigheten mye, nå kan jeg kjøre inn 20 til 40 sekunder mer. Det er litt morsomt. Jeg startet sist på landslaget og utfordrer nå de beste, sier Trym forventningsfullt.

Bra senter for toppidrett
En av hans nye sponsorer, Fokus Trening, får besøk av 18-åringen to til tre dager i uka. Byr skoledagen på en fritime eller to rekker han fint en styrkeøkt eller en god runde jogging før neste time. 

På kveldstid etter trening blir det enten å vaske eller skru på sykkelen – alt etter hva som trengs. Og med både skole og intensivt treningsprogram kreves det god disiplin når det gjelder å få en god natts søvn.

– På Fokus kan jeg trene på høyt nivå, det er et bra senter for toppidrett, mener Trym. Jeg er veldig fornøyd med både beliggenhet og hvordan jeg har blitt tatt imot på senteret!

2020 – satser alt og gir tilbake
Planen for 2020 er klar! Trym planlegger nå et friår og målet er å fullføre alle norske løp, få presentere Norge utenlands og slå årets plassering i EM. Uten skolen å tenke på kan han kjøre enda fortere, trene mer, fokusere på sponsorer – gi bånn gass! Han vil invitere nye og gamle samarbeidspartnere på events hvor han gir mye av seg selv.

– Tanken er å arrangere arrangement for å bli kjent med alle som inngår en avtale. Jeg vil presentere meg selv, sporten og et utvalg av sykler med mulighet for utprøving i et sosialt lag. Jeg vil at vi skal ha et bra kameratslig forhold, slik at de også kan følge med på hva jeg gjør og få noe tilbake for bidragene, sier Trym. Han håper på å få samlet en hel gjeng!

Da gjenstår det bare å ønske Trym Varland lykke til med sitt store år – 2020 – vi heier på deg!

Tekst: Linda Morønning/Foto Privat


Related posts

Hondajuveler på utstilling

mortensen

Desirée er et råskinn på to hjul

mortensen

En skinnende 115-åring

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy