Image default
Mat & Drikke

Ertnes med ordentlige smørbrød

Vi er alle enige om at et smørbrød er ikke en snitte. Et smørbrød er ei hel brødskive som er smekk full med pålegg, og det omtrent umulig å kunne spise den uten å bruke kniv og gaffel. Glimrende til møtemat, og små selskaper hvor gjestene skal bli mette.

Ertnesparaplyen da cateringsmenyen får store delikate og velfylte smørbrød i tillegg. Fra før var det de ettertraktede speke fatene og eller påleggsfatene som sammen med de flotte koldtbordene som utgjorde menyen. 

Etterspørsel
Butikkleder Hanne Austad sier at etterspørsel etter noe enkelt som kan brukes ved møter, begravelser og andre sammenkomster gjorde at vi gikk i tenkeboksen. Vanlige snitter var selvfølgelig mulig, men der er konkurransen meget stor og prisene presset. Skulle det bli noe igjen, så måtte man finne på noe som ikke alle hadde fra før. Svaret ble da at det skulle forsøkes med smørbrød.

Smørbrød
Konseptet «Smørbrød» er en brødskive med smør og ulike typer pålegg – ifølge Wikipedia. Det brukes under det man kan kalle vanlige tilfeller, men har de senere årene blitt mer vanlig å servere også under konfirmasjoner og andre litt større og viktige sammenkomster. De er da rikelig utstyrt med pålegg og fantasifullt pyntet. 

I Danmark er «smørrebrød» gjerne med rugbrød med mye pålegg regnet som landets nasjonalrett.

Variasjon
Hanne Austad kan fortelle at det leveres seks varianter av pålegg på hvert brett som inneholder 12 skiver. I tillegg til mange typer påleggslag å velge mellom, kan man selvfølgelig også få de ulike varianter med egg.

Dette har blitt meget godt mottatt sier Austad og mange tilbakemeldinger forteller at assosiasjonene til Danmark trekkes ofte. 

Smørbrødbrettene må hentes og Austad sier at de helst ønsker seg et par dagers varsel. Brettene levers i isoporkasser som må returneres til butikken. 

Spennende med nytenking og vi ønsker Ertnes lykke til med salget.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Farbror Melker ser frem mot sin første sommer på Høyda

mortensen

Combo restaurant 5 år – Suksessbedrift på Rygge Storsenter

mortensen

Varnaveien Mineralvann AS: – nå også med eksklusiv kaffe

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy